A vércsoport-specifikus táplálkozás elmélete

...avagy azzá leszel, amit eszel

Ha a vércsoportjának megfelelő élelmiszereket fogyaszt, akkor azzal megerősítheti immunrendszerét, megőrizheti egészségét, és a már meglévő betegségei is elmúlhatnak.

Az ideális testsúly elérésében pedig különösen nagy szerepet játszik a vércsoportnak megfelelő táplálkozás.

vércsoport szerinti táplálkozásD'Adamo meghatározta betegei vércsoportját, és megfigyelte, hogy ugyanarra az élelmiszerre hogyan reagálnak. Ez természetesen nem egyik napról a másikra történt. Hihetetlen mennyiségű statisztikát készített. Később fia tovább folytatta a megfigyeléseket, és ezeket rendszerbe foglalta.

Megállapításaik szerint az élelmiszerek három csoportba oszthatók.

  • Olyanokra, melyeket az adott vércsoportú egyén nagyon jól hasznosít, ezek a kedvezőek.
  • Olyanok, amelyek károsak a szervezetre, és
  • Olyanok is, amelyeknek nincs különösebb hatása, semlegesek, ezek az étrend jó kiegészítői lehetnek.

D’Adamo doktor és munkatársai csoportosították az élelmiszereket és gyógynövényeket ezen kategóriák szerint, így Önnek minden lehetősége adott, hogy reformokat vezethessen be étkezési szokásaiban, és mától a vércsoportjának megfelelő táplálékokkal tegye egészségesebbé életét.

Ehhez segítségül hívtuk D’Adamo doktor kutatócsoportjának „a vércsoportok szerinti egészséges táplálkozás szabályai” című ajánlását.

Ezt táblázatos formában könnyen áttekinthető, és ezért nagy segítséget nyújthat Önnek a konyhában főzés közben, de akár az éttermi menü kiválasztása során is. Kattintson ide, és töltse le Ingyenesen, az élelmiszerek vércsoport táblázatát!

A csoportosításban korábbi statisztikákat is használtak, melyekben azt vizsgálták, hogy különböző betegségben elhunytak vércsoportjai között milyen arányok vannak. Arra a megállapításra jutottak, hogy az egyes vércsoportoknak meghatározható, tipikus megbetegedései vannak.

Későbbi vizsgálatok kimutatták, akik vércsoportjuknak megfelelően táplálkoznak, azoknak az immunrendszere erősebb, hatékonyabb. Kisebb arányban szenvednek a vércsoportukra specifikus betegségektől.

Nincs szükségük gyakori salaktalanításra sem, hiszen csak olyan táplálékot fogyasztanak, melyeket a szervezetük hasznosítani tud. Így testüknek nem kell raktároznia számukra értéktelen tápanyagokat. Ezek a raktárak mindenki életét megkeserítik plusz kilók és zsírpárnák formájában.

Ide kattintva, visszatérhet a vércsoport specifikus táplálkozás hatásaival foglalkozó írásunkhoz.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!