A minőség garanciája – GMP

A GMP – Good Manufacturing Practice – minőségirányítási alapelveinek megfelelően…

A minőséggel kapcsolatos ügyek megbízható megoldására olyan egységesen szervezett és hibátlanul működő minőségbiztosítási rendszerre van szükség, amely a GMP – vagyis a Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat – nemzetközi szabályainak is megfelel.

A táplálék-kiegészítő gyártójának biztosítania kell, hogy az általa gyártott termékek megfelelőek legyenek arra a célra, amire szánták őket, és hogy a forgalomba hozatali engedély követelményeinek eleget tegyenek.

A GMP előírásainak megfelelően a termékek nem veszélyeztethetik a beteget azzal, hogy nem kielégítő a biztonságuk, a minőségük vagy a hatékonyságuk.

A növényi eredetű táplálék-kiegészítők gyártásánál a gyakran összetett és változatos jellegük, valamint a meghatározható hatóanyagok száma és kis mennyisége miatt különös jelentősége van a kiindulási anyagok vizsgálatának is; a betakarításának, a tárolásának és magának a táplálék-kiegészítő gyártási eljárásának is.

A minőséggel összefüggő feladatok megvalósításáért a gyártó cég felső vezetése a felelős, de szükséges a különböző szinteken dolgozó személyzetnek, valamint a kiindulási anyagok gyártóinak és a nagykereskedőiknek az elkötelezettsége is.

A gyártó köteles továbbá a minőségbiztosítási rendszer minden területén az elegendő számú, alkalmas személyzet, helyiség, berendezés és eszköz biztosítására.

A minőségbiztosítás (Q.A.), a gyógyszerkészítmények helyes gyártása (GMP) és a minőség-ellenőrzés (Q.C.) alapelvei szoros összefüggésben vannak egymással.

A Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat nemzetközileg elfogadott szabályainak, az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek (és táplálék-kiegészítők) gyártásának személyi és tárgyi feltételeiről szóló előírásainak, a CaliVita® International által forgalmazott termékek mindegyike maradéktalanul eleget tesz.

Kérjük, kattintson ide, hogy visszatérve írásunkhoz, még többet tudhasson meg a CaliVita® International minőségbiztosításáról, amellyel az Ön egészségét és életminőségét hivatott szolgálni.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!