A legszigorúbbak felügyelete mellett – FDA

FDA – Food and Drug Administration

A világ legszigorúbb egészségügyi szervezete. Feladata, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő élelmiszerek, alapanyagok, gyógyszerek, és táplálék-kiegészítők emberi szervezetre gyakorolt hatását bevizsgálja. Az Egyesült Államokban gyártott készítmények forgalomba-hozatali engedélyét minden esetben az FDA adja ki.

A jogszabályok a gyógyszereket két nagy csoportra osztják:

  • a vényre és
  • a vény nélkül kapható gyógyszerekre.

A vényre kapható gyógyszerek használata akkor mondható biztonságosnak, ha azt orvos felügyeli. Ezeket úgy adhatja ki a gyógyszerész, ha engedéllyel rendelkező szakember, például orvos, fogorvos, állatorvos ehhez írásos vényt ad ki.

A vény nélkül beszerezhető gyógyszereket, amelyek használata biztonságosnak tartható orvosi ellenőrzés nélkül is, vény nélkül is megvásárolhatók.

Az Egyesült Államokban az Élelmiszer és Gyógyszerügyi hatóság (FDA) az a kormányszerv, melynek jogában áll eldönteni az egyes gyógyszerekről, hogy azokat csak vénykötelesként, vagy vény nélkül is lehet forgalmazni.

Mielőtt az FDA engedélyezi egy új gyógyszer forgalmazását, alapos vizsgálatokat kell végeznie. A vizsgálatok jelentős része arra irányul, hogy meghatározzák a szer hatékonyságát és esetleges ártalmatlanságát. Ha a kísérletek sikeresek, akkor az FDA jóváhagyja a fejlesztők kérvényét.

A gyógyszer hatékonyságán kívül a vizsgálatoknak fel kell tárniuk a nem kívánt hatások típusait és gyakoriságát, és azokat a tényezőket, melyek fogékonnyá teszik a betegeket ezekre a reakciókra.

Ezután a fejlesztők benyújtják az FDA-hoz az új gyógyszer törzskönyvezési kérvényét.

Az új szer kérelmének elbírálása és az engedély kiadása átlagosan 2-3 évet vesz igénybe, bár a hatóság lerövidítheti az eljárást, ha a szer lényeges előrelépést jelent a kezelésben.

A CaliVita® International által forgalmazott termékek mindegyike rendelkezik az FDA engedélyével.

Kérjük, kattintson ide, hogy visszatérve írásunkhoz, még többet tudhasson meg a CaliVita® International minőségbiztosításáról, amellyel az Ön egészségét és életminőségét hivatott szolgálni.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!