Ne savasodj, tovább Élsz!

Ki fog tünni a környezetéből!Hajhullás, pattanások, lábizzadás, állandó kimerültség, hátfájás, ingerlékenység, cellulit, túlsúly, fogszuvasodás és szájszag, izületi problémák, csontritkulás, allergia, szívinfarktus és daganatos megbetegedések...

Hogy csak néhányat említsünk azokból a problémákból, amelyekért szervezetünk elsavasodása okolható! Miközben a modern táplálkozási szokások miatt szinte mindenki az elsavasodás tüneteitől szenved, Ön most egy csapásra megszabadulhat minden gondjától...

Nem számít hány éves, és az sem, hogy milyen állapotban van! Ha javít a sav-bázis egyensúlyán, határozottan jobban fogja érezni magát a bőrében...
A kérdés már csak az, hogyan nyerheti vissza teste maradandó harmóniáját!

Sav-bázis egyensúly

Táplálékaink savasítanak és savtalanítanak is!Az egyensúly helyreállításához először is meg kell értenünk a szervezet sav-bázis háztartásának szabályait. A folyamat lényegét tekintve nagyon egyszerű.

Az anyagcsere folyamatok következtében a testben folyamatosan savak keletkeznek, amelyekre szükségünk van az emésztéshez, az égési folyamatokhoz és az energiatermeléshez.

A savak csak akkor károsak, ha túl sok marad vissza belőlük. Ilyenkor a test a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, akkor a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű bázisokat. Ezek hiányában pedig az ásványianyag készletek kifosztásával köti meg a felesleges savakat a kötőszövetben.

Mindennemű víz-, gyümölcs- és ivóléböjt, tisztító vagy méregtelenítő kúra arra irányul, hogy ezektől a lekötött salakanyagoktól megszabadítsuk a szervezetet, és visszapótoljuk a hiányzó ásványokat.

Mikroorganizmusok, savas környezet, betegségek

Az elsavasodás kedvező táptalajt nyújt az élősködőknek!Az elsavasodás kettős veszélyt jelent az egészségünkre. Egyrészt a savak közömbösítése felesleges terhet ró az immunrendszerünkre, aminek így csökken a hatékonysága.

Másrészt a szervezetünkben található mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok és gombák savas környezetben szaporodásnak indulnak, és anyagcseretermékeikkel még savasabb környezetet teremtenek.

Olyan folyamat ez, amely kellemetlen tüneteket és betegségeket egyaránt okozhat, az elsavasodás mértékétől függően. A folyamat azonban bármikor megfordítható! Mivel azonban a savak bent keletkeznek, a bázisokat pedig kívülről vesszük fel, a kívánt egyensúlyt a táplálkozásunkkal bevitt bázistöbblettel visszanyerhetjük.

Indikátorpapír

Sav-bázis egyensúly ellenőrzésére hasznájon indikátorpapírt!A szervezet sav-bázis egyensúlya nagyon jól nyomon követhető, így megállapítható az elsavasodás mértéke, és ellenőrizhető az életmódunk is.

A vér pH-ja viszonylag kiegyensúlyozott tartományban, 7,35 - 7,4 között mozog. Az elsavasodás nyomai még itt is jól láthatóak a sötétlátóteres élővércsepp analízis során.

De Ön is naprakész pH értéket kaphat a vizeletből, hiszen az szinte pontosan tükrözi a szövetekben uralkodó helyzetet. Ez az érték azonban napon belül is sokat változhat, hiszen a salakanyagok kiválasztása folyamatosan zajlik.

A reggeli első mérés, még egyensúlyi szervezetben is, erősen savas eredményt hoz (5,2 - 5,4), mert az éjszakai pihenés során kiválasztott savak ilyenkor ürülnek ki. Ha a szervezet nincs elsavasodva, vagy elegendő mennyiségű bázis áll a rendelkezésére, akkor a délutáni és esti mérések már jobb eredményeket hoznak. Kitartó savtalanítás után végül tartósan elérik a kívánatos 7,0 - 7,4-es értéket.

Ahhoz, hogy ezt folyamatosan ellenőrizni tudja, mindössze egy csomag indikátorpapírra van szüksége, amelyet a megrendelés oldalon megtalál.

Bázikus táplálkozás

Kurt Tepperwein, a savtalanítás legjobb reklámja! Legyen Ön is örökifjú!Az elsavasodásunk nagyrészt helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhető. Egyes élelmiszereink lúgosítanak, de sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett finom falat savasítja testünket.

Ha a savasító élelmiszereink mellett nem fogyasztunk elegendő bázikus hatású élelmiszert is, akkor minden napra jut egy adag savmaradék, amelyet közömbösítenünk kell.

Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött salakanyagot jelenthet, melyre megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelent.

Bázikus hatású ételek a nyers és párolt zöldségek, a nem édes gyümölcsök, a túró, a barna rizs, a köles, a krumpli, a teljes kiőrlésű kenyerek, valamint a herba teák.
Míg savasít a húsok, a tojás, a zsíros- és kéksajtok, az édesség, a fehérliszt, a szénsavas üdítőitalok, a kávé, az alkohol, a tartósítószerek és az adalékanyagok.

Ha jobban szeretne elmélyedni a témában, akkor Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása című könyvét ajánljuk jó szívvel.

Bázisok

Fogyasszon minél több bázikus hatású élelmiszert!A bázisok olyan szerves vagy szervetlen vegyületek, amelyek vizes oldatokban hidroxil- (OH-) ionokat adnak le, és ezzel bázikus reakciókat eredményeznek.

Amikor a test elsavasodása kellemetlen tünetekben is megnyilvánult, a bázikus táplálkozás már gyakran nem elegendő az egyensúly helyreállításához, ilyenkor táplálék-kiegészítésre is szükség van!

A legismertebb bázisok a kalcium, a kálium, magnézium, a cink, a jód, a króm, a mangán, a molibdén, a réz, a szelén és a vas. Ezek az ásványi anyagok segítenek a felszabadított toxinok lekötésében és eltávolításában. Mivel a táplálkozással bevitt minden bázis a savak lekötésére kell, a szervezet teljesen kiüríti ásványi anyag készleteit.

Ezért a lúgosítás folyamatának igen fontos állomása az ásványianyag és nyomelem pótlás. Célszerű olyan komplex, kelát kötésű készítményt választani, mely a felsorolt nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazza. Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a Power Mins multi-ásványianyag készítményt.

A hosszú évek alatt lekötött sav-raktárak felszabadításában segíthet minden tisztító- vagy speciális savtalanító tea, a növényi készítmények közül pedig az alga, a virágpollen, a zöldárpalé, a búzacsíra és a préselt búzafűből vagy lucernából kivont klorofil.

Lépések az egyensúly felé

A savtalanítás több hónapig is eltarthat, de az eredmény mindenképp megéri!Amint sikerült a szabadon keringő savakat semlegesíteni, a szervezet elkezdi felszabadítani az elraktározott salakanyagokat. Feltöri a savraktárakat, és újra megtölti szabadon keringő salakanyagokkal az éppen kiürített területeket.

Ezzel együtt sajnos, gyakran a korábbi kellemetlen tünetek is visszatérnek. Az optimális egyensúlyt úgy érhetjük el, ha lépésről lépésre feltörjük és semlegesítjük a szervezet sav-raktárait, ezután pedig visszapótoljuk a savasodás során kiürült ásványi-anyagokat és nyomelemeket.

Ezen kívül nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mindenféle savtalanításnál ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre, mert így tudjuk csak kimosni a feloldott savakat. Ha ez a folyadék maga is bázikus, tehát bővelkedik hidroxil- (OH-) ionokban, akkor azzal drámai eredményeket érhetünk el a savtalanításban. Ilyen bázikus folyadék az ionizált lúgos víz.

Még maga Dr. Robert Young is nagyon lelkes az ionizált vízzel kapcsolatban. Azt mondja, hogy ha csak egyetlen dolgot tehetünk az egészségünkért, akkor kezdjünk el ionizált lúgos vizet inni! Ha ide kattint, akkor megnézhet egy kis-videót, amelyben Dr. Young elmagyarázza, hogy milyen hatással van az elsavasodott szervezetre az ionizált víz.

Klorofilt lucernából

A savtalanítás több hónapig is eltarthat, de az eredmény mindenképp megéri!A lucerna a klorofil gazdag tárháza. A figyelemre méltó hüvelyes növény a zöld leveleiben nyolc esszenciális aminosavat raktároz. Ezen kívül A- és K-vitamint tartalmaz, amely védelmet nyújt a vérzékenység ellen és elősegíti a véralvadást.

Jelentős B6- és E-vitamin-forrás, illetve elegendő D-vitamint is tartalmaz, továbbá kalciumot és foszfort, ami a gyermekek csontozatát és fogait erősíti. A lucerna az egyik legjobb fehérje, valamint emésztő enzim forrása.

A lucernát évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján, mint általános roboráló és élénkítő szert. Többek között segíthet a szervezet lúgosításában, a koleszterinszint csökkentésében, és ezáltal a szívbetegségek, szívrohamok megelőzésében.

Számos orvos a lucernát gyomorpanaszok, felfúvódások, fekélyes állapotok és étvágytalanság gyógyítására alkalmazza, mert U-vitamint (ulcus, azaz fekély elleni vitamin) tartalmaz, mely elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának megújulását.

A lucerna lúgosító hatása jól közömbösíti a gyomorsavat. Magas rosttartalma miatt jó székletlazító, mérsékeli a székrekedést (enyhe hashajtó), csökkenti a puffadást. Gombaellenes hatóanyagot is tartalmaz, ezért elősegíti a probiotikumok (bélbarát baktériumok) hatását. Természetes vízhajtó és lázcsillapító is. A klorofilt a természet szagtalanítójaként is számon tartják.

Liquid Clorophyll, az ideális méregtelenítő!A lucernából kivont klorofil különleges tisztító és tonizáló hatása már igen rövid használat után is érezhető.

A Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofilint tartalmaz. Fontos megkülönböztetni a klorofilt a klorofilintől.

A klorofilin szintézise során a gyűrű közepén lévő magnéziumatom rézre cserélődik, és a fitolfarok elvész. Ennek eredményeként a zsíroldékony klorofillel ellentétben a klorofilin vízben oldódik. Így jelentős mértékben javul a készítmény felszívódása.

A Liquid Chlorophyll kiválóan alkalmas a légzőszervek, a bőr, a máj, az epe, az emésztőrendszer, a vizeletkiválasztó rendszer és a nyirokrendszer tisztítására, tehát a lekötött salakanyagok kiürítésére. A Chlorophyll nagyon szépen lúgosítja a szervezetet. Indikátorpapírral már néhány óra alatt jelentős változást mérhetünk vissza a vizeletből.

Pontosan hogyan...

A lúgosító fűrdő pH értéke 8,5.A lúgosító tisztítás receptje összefoglalva a következő. Reggel és este egy-egy teáskanál Liquid Chlorophyll, lehetőleg rövid ideig a szájban tartva, öblögetve. Még mindig reggel, de mindentől külön fogyasztva, egy Power Mins tabletta, bő folyadékkal, hogy visszapótoljuk a hiányzó ásványokat.

Túlzott elsavasodás esetén a kúra kiegészítésében a szódabikarbóna lehet a segítségére. Bár mivel túl olcsó megoldás volt, érdekes módon eltünt a patikák kínálatából. Ha sikerül mégis hozzájunia, akkor érdemes hetente legalább egy alkalommal bázikus fürdőt venni. A fürdővíz pH értékét szódabikarbóna segítségével 8,5-re kell beállítani.

Amint a szervezet sav-bázis egyensúlya helyreáll, és újra feltöltődik nyomelemekkel, észre fogja venni, hogy javul a kedélyállapota, elmúlik a fejfájása, kisimul a bőre, és határozottan fiatalabbnak fogja érezni magát!

Kattintson ide és ismerje meg közelebbről a különleges Liquid Chlorophyll lucerna készítményt!

 

Minden méregtelenítési folyamatra jellemző, hogy a tisztulás krízisekkel jár. Ez azt jelenti, hogy a savtalanítás is néhány nap alatt figyelemre méltó sikert és jól érzékelhető javulást hoz, amit általában kisebb visszaesések követnek, amikor újabb és újabb sav-raktárt tör fel szervezete.

Ha azonban a savtalanítást nem adja fel az első visszaesés, azaz savcsúcs alkalmával, akkor előbb-utóbb minden salakanyagraktára kiürül, és nem lesz több krízis. A testsúlya helyreáll, a panaszai megszűnnek, teste megfiatalodik, és kiegyensúlyozott lelkiállapotba kerül. Tehát kitartani mindenképpen érdemes, mert a jutalma általános jó közérzet és harmónia lesz!

Nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy időről időre kevesebb méreganyagot halmozzon fel szervezetében. Csak egy kicsit oda kell figyelni az életmódjára és a táplálkozási szokásaira. Semmilyen nagy dologra nem kell gondolnia, csak néhány apró változtatásra. Többek közt erről szól a Vitalitás Tippek Hírlevelünk. Ha eddig még nem tette meg, feltétlenül iratkozzon fel rá, hogy Önt is beavathassuk a részletekbe.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Hírlevél olvasóink írták:

Kedves Mária,

Éppen most ültem a számítógéphez és kezdtem el dolgozni szombat lévén is. Olvasván sorait, igaza van, nagyszerűnek tartom a felszólítását és eleget is teszek neki.

Gyorsan elintézem a dolgaimat a neten és megyek a kertbe, a telekre, pedig megvallom őszintén éppen nem akartam kimenni a telekre sem! - e felhívás kilendített a bezártságból.

Értelme volt és van a leveleinek, sőt más ismerőseimnek is továbbítom őket! Nagyon nagyon köszönöm,

ChatlinLegyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!