Egy levegővel

Ha Ön városlakó és úgy érzi, nem bírja tovább a "levegőtlenséget", nem biztos, hogy azzal tesz jót magának, ha kinyit egy ablakot...

Az oxigénterápia megoldást kínál a oxigénhiány problémáraÚgy száz évvel ezelőtt a levegő oxigén tartalma 22% volt. Az általános iskolában még 21%-ot tanítanak. Az igazság pedig az, hogy modern és légszennyezett városainkban jó, ha 18% körül van az oxigén tartalom.

A tüdő oxigénfelvevő képességét tovább rontják a levegőbe kerülő kemikáliák, pollenek, a szénmonoxid, a por, a kadmium és az ólom. Az ételeinkben és italainkban található tartósítószerek, festékanyagok, színezékek ráadásul még növelik is az oxigén felhasználását, ezzel a szervezet általános oxigén igényét.

Az oxigén hiányát a szervezet már igen hamar jelzi, hosszú távon pedig sok problémánk alapját képezheti. Dr. Eigi Noguchi szerint az oxigénhiány rovására írható a fejfájás, az állandó fáradtság, feszültség, szorongás, a rossz állóképesség, az éjszakai álmatlan forgolódás, időnként az izületi fájdalmak, gyakorta a testsúlyproblémák és nagyon sok esetben az allergiás tünetek.

Ha tehát az oxigén hiányát jelzi testünk, akkor gondoskodnunk kell annak pótlásáról.

Az élet alapja: víz és oxigén

A legegyszerűbb oxigénterápia az oxigén dús természet.Vannak a földgolyónak olyan pontjai, ahol sokkal többen élik meg az idős kort, mint bárhol máshol a világon. Kína, Tibet, India, Mexikó, Peru egyes tájain sokan jóval túlélik századik születésnapjukat, miközben a betegségek sem igen érik őket utol. Van néhány közös vonás az egyébként egymástól távol eső országokban élő idős emberek környezetében: a kristálytiszta víz és levegő.

Oxigén nélkül nincs emberi élet. Az emberi test sokmilliárdnyi sejtjének ez az éltető eleme. A szervezet működésének funkciói az agyműködéstől a mérgező anyagok közömbösítéséig, az érzékelés képességétől a gondolkodásig, egyaránt az oxigénből származó energiától függnek.

A maximális teljesítmény és egészségi állapot elérésének kulcsa ennél fogva a sejtek oxigén ellátásának tökéletesítése, mert csak így tudnak megfelelően működni.

Miért fontos az oxigén?

Az oxigénterápia ellátja a sejteket, életet adó oxigén nel.Normális esetben egy liter vér 2 dl oxigént szállít, így minden percben kb. 1 liter oxigén jut el a sejtekhez. Ha valamely okból a kelleténél kevesebb oxigént kapnak, akkor azok az energiatermelő folyamatok, melyek az életfunkciókat biztosítják, sérülnek.

A sejtek arra vannak kódolva, hogy dolgukat mindenképp elvégezzék, ezért jobb híján új energiaforrás után néznek, és oxigént nem igénylő erjesztéssel cukrot bontanak le. Ez a folyamat viszont felborítja a sejtanyagcserét, és nemkívánatos anyagokat termel.

Ennek következtében viszonylag rövid időn belül egész sor gyenge, egészségtelen sejt jön létre, melyek elvesztették védekező, alkalmazkodó képességüket. Az ilyen sejtek védtelenné válnak a különböző vírusok, gombák, baktériumok és egyéb kórokozók támadásával szemben.

Oxigénterápia

Az oxigénterápia atyja, Dr. Otto WarburgAz oxigénhiány hatásairól számtalan tudományos cikk került napvilágra. Már az 1920-as és 1930-as években is foglalkoztak a betegségek oxigénnel történő gyógyításával, mai nevükön az oxigénterápia alkalmazásával.

A nagyhírű biokémikus és az orvosi Nobel-díj kitüntetettje, Dr. Otto Warburg vetette fel, hogy "a neoplazma esetleg normál sejtekből ered, amint fogyatékosság jelentkezik a légzési láncban, amelyet a szervezet a tejsav megnövekedett használatával, vagyis anaerob glikolízissel kompenzál."

Dr. Warburg volt az, aki elsőként bebizonyította, hogy a degeneratív elváltozások fejlődése a magas oxigéntartalmú környezetben akadályokba ütközik. Dr. Parris Kidd ehhez hozzátette, hogy "az oxigén kulcsszerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében", azaz a betegségekkel szembeni ellenállásban és az immunfelderítésben.

Az egészségünk érdekében a cél tehát a minél több, oxigéndús friss levegő! Ha pedig ez nem áll rendelkezésre, akkor vegyük igénybe az oxigénpótlók kínálta lehetőségeket!

Az oxigénpótlás egyik lehetséges módja az Oxigén bár

Az oxigénterápia egyik legismertebb eszköze az oxigénbár.Ha van a közelben...

Az Egyesült Államokban, Japánban és ma már sajnos Nyugat-Európa nagyobb városaiban is a nagymértékű légszennyezettség miatt az oxigénhiányos állapotot Oxigén bárok felállításával oldják meg, ahol különböző illatú oxigén ellátást biztosítanak a betérőknek. Már Budapesten is van ilyen kezdeményezés, de tudományos ismeretterjesztés hiányában egyelőre csak divatcikként tartják számon.

Egyelőre ezt a fejlesztést még nem tudták hordozhatóvá tenni, de már kialakult az otthon használható verziója is. Az oxigénhiány probléma megjelenésére a tudomány azonban számos olyan megoldást is alkotott, melyeket egyszerűbb használni, olcsóbbak és így szélesebb körben alkalmazhatók. Az egyik ilyen a biológiai oxigénpótlók kifejlesztése.

Oxigén, de nem a levegőből...

Folyékony stabilizált oxigén, az oxigénterápia alkalmazásában.Az Egyesült Államokban többféle biológiai oxigénpótlót fejlesztettek ki. Ezek közül a leghatékonyabb a stabilizált oxigén, amely molekuláris formában áll a szervezet rendelkezésére, és az emésztési folyamat során kerül a véráramba. Előnye hogy kis helyen elfér, folyadékba cseppentve könnyen fogyasztható, könnyen alkalmazható és folyamatos oxigénszint növelést lehet vele elérni.

A stabilizált oxigén nem tartalmaz hidrogén-peroxidot, és az oxigéntartalma molekuláris formában áll a szervezet rendelkezésére. A stabilizált oxigén nem idéz elő semmilyen szabadgyök tevékenységet, mivel csak negatívan töltött stabil oxigénmolekulákat tartalmaz.

Ez azért fontos, mert míg a pozitív ionok hatása alatt erőtlenek, rossz hangulatúak és fáradékonyak vagyunk, a negatív oxigénionok hatása ezzel ellenkező a szervezetünkben, jobban és energikusabbnak érezzük magunkat. Ha érdekli a téma, a szabadgyök tevékenységről részletesebb magyarázatot az Antioxidánsok és szabadgyökök című írásunkban találhat.

A stabilizált oxigén pH értéke 12 feletti, így kiválóan alkalmas oxigén-dús lúgos víz előállítására, és a víz "fertőtlenítésére". Vízhez adva a stabilizált oxigén eltávolítja a klórt a vízből, valamint elpusztítja a baktériumokat és organizmusokat.

A stabilizált oxigén zsenialitása, hogy felhasználja a testnedv két legfontosabb elektrolitját, a nátriumot és a klórt, ezek ugyanis egyfajta oxigénszállító vegyületet alkotnak. Ennek köszönhetően a stabilizált oxigénből a szervezet az emésztési folyamat során juthat hozzá a felfrissülést hozó oxigénhez.

Egészséges felfrissülés

Az oxigénterápia jó hatással van a közérzetre.A stabilizált oxigén nem csodaszer, hatásai elérhetők rendszeres hegymászással, vagy más, a friss levegőn végzett aktív testmozgással is. Viszont kiváló alternatívát nyújthat mindazoknak, akinek nem áll módjukban rendszeresen a friss levegőn tartózkodni.

Amikor szervezete megkapja a szükséges mennyiségű oxigént, annak hatásait azonnal érzékelni fogja. Növekszik az energiaszintje, javul az anyagcseréje, általános felfrissülést és fiatalos lendületet fog tapasztalni. Ezáltal növekedni fog a fizikai teljesítménye (sport), és javulni fog agyának oxigénellátottsága, ezzel szellemi tevékenysége és kedélyállapota is. Egyszóval ki fog tőle virulni!

Enyhülnek a légszennyezésből, dohányzásból vagy allergiából adódó légzési nehézségei, és a magas oxigénszint a szervezetben hozzájárul ahhoz is, hogy az anaerob mikroorganizmusok elpusztuljanak. Ez a fertőtlenítő, tisztító és gombaölő hatás kihasználható többek között a Streptococcus, Staphylococcus, szalmonella, E. coli, és Candida ellen is.

Szív küldi

Az oxigénterápia jó hatással van a szív- és érrendszeri megbetegedésekre.Mivel az oxigénhiány felelős a szív koszorúereinek elmeszesedésekor fellépő fájdalomért is, az oxigénszint emelése megoldás értékű lehet. Ezáltal javulni fog a vérkeringés és a hajszálerek oxigénellátottsága, ez pedig megelőző hatású lehet agyvérzés, szívinfarktus és magas vérnyomás esetén.

A magas oxigénszint elősegíti továbbá a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és gyógynövények hatóanyagainak felszívódását és hasznosulását, valamint jótékonyan hat az emésztésére is.

Nagy levegőt

Az oxigénterápia eszköze az oxymax.Az ember akár 30 napig is élhet élelem nélkül, akár 10 napot is kibír víz hiányában, de belegondolt már, hogy hány másodpercig maradna életben oxigén nélkül?

Ha szeretne egy kicsit fellélegezni, ha szeretne egy kicsit energikusabb lenni, tisztább fejjel gondolkodni, vagy egyszerűen csak szeretne egy kicsit felpezsdülni, akkor ne habozzon! Juttassa magát oxigénhez, és meglátja, hamarosan minden porcikája hálás lesz Önnek ezért.

Kattintson ide, és ismerje meg a Low Deuterium Oxy Crystalt,
a folyékony stabilizált oxigént!