A kiegyensúlyozott gyermekáldás titkai

Az első kilenc hónap minden nő életének legemlékezetesebb időszaka.

kismamaDe amilyen felemelő a magzat kihordása, annyira felelősségteljes és emberpróbáló is egyben.

A kilencedik hónap végén megszülető gyermek felsírása azonban egyetlen pillanat alatt képes elfeledtetni minden megpróbáltatást.

Mivel a magzat az édesanya szervezetétől kapja a növekedéshez, fejlődéséhez szükséges anyagokat, a kismama megfelelő táplálkozása mindkettőjük számára létfontosságú.

A terhesség ideje alatt, az általában ajánlott egészséges étrenden felül, különleges szükségletek is fellépnek. Érdemes ezért táplálkozási szakértővel megbeszélni, hogy az étrendből milyen anyagok hiányoznak, mit kell külön is pótolni.

Az első 9 hónap

kismamaNagyon fontosak a vitaminok is, ezen belül a B-vitaminok közé tartozó folsav. Ezt magzatvédő vitaminnak is nevezik.

Kiemelt szerepet játszik a méhlepény és a petesejt fejlődésében. Bizonyos fejlődési rendellenességekkel (nyitott hátgerinc, nyúlajak) szemben is védő hatású, fokozza a tejképződést és erősíti a magzat immunrendszerét.

A terhes nőnek a harmadik trimeszterben már kétszer annyi vasra van szüksége, mint egyéb esetben. Ilyen mennyiségű vasat táplálékkal lehetetlen felvenni. Sajnos, ezzel sokan nincsenek tisztában, ezért lehetséges, hogy a kismamák közel felénél vashiányos állapot alakul ki, ami a magzatra is kihat.

Ugyancsak megnő a várandós anyuka kalcium szükséglete, ami legalább 1.500 mg naponta. A magzat csontjainak fejlődéséhez ennyi szükséges. Már születése előtt eldőlhet, hogy valaki egészséges csontozatú lesz-e.

Amennyiben tervezi a babavárást, érdemes a teherbe esést megelőző 2-3 hónapban kismamák számára összeállított multivitamint fogyasztani, hogy szervezete időben fel tudjon készülni az új élet kihordására. Kattintson ide és ismerje meg a NewLife kismamavitamint közelebbről!

"A tapasztalatom, hogy a NewLife-ot szedő anyák csecsemői sokkal kiegyensúlyozottabban fejlődnek pszichésen és szomatikusan is..."

A védőnő szemével >>>

Az első hónapok otthon

kismamaA szülést követően azonban néha nehéz visszatérni a hétköznapi kerékvágásba az újdonsült anyukáknak, felmerülhetnek újabb leküzdendő akadályok.

Az egyik ilyen gond lehet a terhesség alatt lerakódott túlsúly. Ráadásul ez a túlsúly általában lassabban tűnik el, mint szeretnénk. A terhesség és a szoptatás alatt az anyukák nem diétázhatnak, a sportolást is csak mértékkel szokták tanácsolni az orvosok. A szoptatás alatt nem lehet zsírégető és fogyasztó készítmények használni. Ráadásul az első hónapokban a család minden idejét és figyelmét az új jövevényre fordítja.

A Nopal fügekaktusz kivonat segít csökkenteni az étvágyat, javítja az anyagcserét, stabilizálja a vércukorszintet, növeli a teltségérzést. Segíti a kötőszöveti méregtelenítést, és ez által csökkenti a narancsbőr mértékét.

Teljesen biztonságosan szedhető a terhesség és a szoptatás ideje alatt is. Ráadásul sok vitamint, ásványi anyagot és nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz. Kattintson ide, és olvasson bővebben a Nopal, mexikói fügekaktusz jótékony hatásairól.

"Mivel az anyagcserémmel a problémák megoldódtak így a szoptatás időszaka alatt, mely megkívánja a diétamentes időszakot, egyetlen kilót sem híztam, sőt hamarosan terhesség előtti formámat is visszanyerem..." >>>

Mosolygós kismama

kismamaSajnos néha felmerül az évekig tabutémának számító szülés utáni depresszió is. Sokáig nem fogadták ezt el az orvosok sem, mint szülés utáni tünet együttest.

Ez a probléma azonban az anyák 10-20 százalékát érinti. Tünetei lehetnek enyhébbek, mint különös érzékenység, lehangoltság és gyakori sírás, vagy erőteljesebbek, mint érdektelenség, a külvilágtól való elzárkózás és szélsőséges esetekben akár a gyermekkel szembeni agresszióban is megnyilvánulhat.

Az oka az orvosok szerint, a terhesség alatt végbemenő hormonális változások. A szoptatás ideje alatt azonban nem ajánlott a gyógyszeres kezelés. De ha mindenképpen kezelni kell a depressziót, akkor erre kitűnő alternatíva lehet a "Kaukázus Rózsája" a Rhodiola Rosea gyógynövény.

Ázsiai és kelet-európai népek több száz éve használják sikeresen krónikus fáradság, rossz hangulat ellen a Rhodiola Roseát, az aranygyökeret. A modern kor embere is kezdi felfedezni a "hegyi rózsa" antidepresszáns és adaptogén hatásait.

Abszolút mellékhatásmentes kivonatát szoptatás alatt is a legnagyobb biztonsággal lehet használni. Az ajánlott adagolás napi 1, maximum 2x1 kapszula lehet! Kattintson ide, és ismerje meg a Rhodiolint.

Egy biztos, akármilyen probléma merül is fel egy kis jövevény érkezésével egy időben, minden anya életének meghatározó eseménye a szülés, és az azt követő időszak. Legtöbben már kisgyermek koruk óta várnak ezekre a pillanatokra, és mindent megtesznek kisgyermekük egészséges fejlődéséért.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Hírlevél olvasóink írták:

Kedves Mária,

Éppen most ültem a számítógéphez és kezdtem el dolgozni szombat lévén is. Olvasván sorait, igaza van, nagyszerűnek tartom a felszólítását és eleget is teszek neki.

Gyorsan elintézem a dolgaimat a neten és megyek a kertbe, a telekre, pedig megvallom őszintén éppen nem akartam kimenni a telekre sem! - e felhívás kilendített a bezártságból.

Értelme volt és van a leveleinek, sőt más ismerőseimnek is továbbítom őket! Nagyon nagyon köszönöm,

ChatlinLegyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!