Nyakamon a bikini szezon, de mit kezdjek a narancsbőrrel?

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!Egy nő szépsége a bőrénél kezdődik! És bár ezzel főleg nyáron szembesülünk, a cellulit, vagy más néven narancsbőr, minden évszakban ádáz ellenségünk.

De lássuk csak, mit tehetünk, ha szeretnénk tőle megszabadulni...

Sokan tévesen úgy tudják, hogy a cellulit a cellulitisz rövidített változata. A különbség a kettő között az, hogy a cellulitisz a laza kötőszövet fájdalmas gyulladása, amely lázzal, hidegrázással, nyirokcsomó-duzzanattal és végtagfájdalmakkal is jár. Kiváltó oka egy veszélyes bakteriális fertőzés.

Míg a cellulit (narancsbőr) inkább csak szépséghibának számít, melyet a bőr irha rétegeiben lerakódott salakanyagok okoznak. Mi nők általában ettől a cellulittól szeretnénk megszabadulni!

Narancsbőrről általában

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!Bőrünk különféle rostokból, rostok közötti alapállományból, sejtekből áll, emellett dúsan átszőtt idegekkel, hajszál- és nyirokerekkel. A nyirokerek feladata többek között a felesleges víz, illetve a salakanyagok elszállítása.

A kötőszövet sejtjei között zsírsejtek is találhatók, melyek csoportosan, sejtkötegekben helyezkednek el. A kötegeket elválasztó rostok veszik körül, melyek egymással kapcsolódva cellarendszert alkotnak.

Ha a zsírsejtek, a felhalmozódott méreganyagok és a pangó folyadék a cellarendszereket túlnövik, akkor kialakulnak a kis dudorok, melyek egy idő után egyre inkább láthatóvá válnak.

A cellulit felszíne dudoros, durva tapintású, hideg és rugalmatlan. De nem csak esztétikai okokból kell a narancsbőrt kezelni, mert az érintett testrészekben - ami általában a combok, a fenék, a kar és a has - nyirokpangást, később pedig akár érkárosodást is okozhat.

Kit érint

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!A cellulit a nők több mint 80 százalékát érinti, de nem csupán a nők "kiváltsága". Egyre gyakrabban jelenik meg férfiakon, sőt, sokszor egészen pici gyerekeken is.

A közhiedelemmel ellentétben nem kell feltétlenül túlsúlyosnak sem lenni hozzá, az viszont igaz, hogy a zsírszövet mennyiségével a narancsbőr esélye is növekszik.

Túlsúly esetén könnyebben kialakulhat a narancsbőr, hiszen a megnövekedett zsírsejtek lassítják a vérkeringést, valamint a nyirokrendszer működését, így a káros salakanyagok könnyebben felhalmozódnak a bőr alatt. A mozgásszegény életmód tovább csökkenti a nyirok- és vérkeringést, így még könnyebben lerakódnak a méreganyagok.

A cellulitnek három fokozata van. Az első fokozatban a kis gödröcskék csak a bőr összecsippentésekor láthatóak. A második fokozatban a bőr fekvő helyzetben még normális tapintású, de álló helyzetben már látható elváltozás. A harmadik fokozatban pedig már álló és fekvő helyzetben is egyaránt jól láthatóak a gödröcskék

Mit (t)ehetünk a narancsbőr ellen?

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!A narancsbőr kialakulásának oka kis százalékban a genetikai hajlam, de nagyobb százalékban az elkényelmesedett, stresszes, modern élet és a helytelen táplálkozás.

A cellulit ellen egyszerre több fronton érdemes harcolni. Első lépésként az életmódunkon kell változtatnunk.

A hagyományos, magyaros táplálkozás a mozgásszegény életmóddal összekapcsolódva szinte garantálja a narancsbőr megjelenését a testünkön. Mindenképpen csökkenteni kell a kávé, a csokoládé, a sör, a fehérliszt, a hús, a kolbász, az étolaj és a sültek fogyasztását.

De kerülendők a szintetikus tartósítószerek, állományjavítók, ízfokozók és színezékek is. Vagyis nagyjából a gyorséttermek teljes kínálatát száműznünk kell a menüből.

Legalább napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása javasolt, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, de a gyógynövényteák vagy cukor nélküli rostlevek is megfelelnek. Drasztikusan növelni kell a nyers zöldség- és gyümölcsfogyasztást is.

Kötőszöveti méregtelenítés

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!Mindennapi táplálkozásunkban sajnos zömében nem lúgosító, hanem savasító ételeket fogyasztunk, ami rengeteg probléma gyökere.

Az elsavasodás ellen a szervezet kompenzációval védekezik, és a méreganyagok semlegesítésére vizet tart vissza a sejt közötti állományban.

Ennek a kompenzációs folyamatnak köszönhető a sós-kocsonya jellegű elhízás, az ödémás elváltozások, és persze a narancsbőr is. Éppen ezért figyelni kell a szervezet sav-bázis egyensúlyára, melyben a táplálkozáson kívül a különböző táplálék-kiegészítők is a segítségünkre lehetnek. Kattintson ide, és olvasson többet a sav-bázis egyensúlyról.

A cellulit elleni harcban támogat bennünket a Nopal, a mexikói fügekaktusz. Hatóanyagai csökkentik a kötőszövetek folyadék visszatartását, így az visszakerülhet a nyirokkeringésbe és a véredényekbe. Ennek a bőrszöveti méregtelenítő folyamatnak köszönhetően csökkenti a narancsbőr kialakulását. Kattintson ide, és olvasson bővebben a Nopal fügekaktusz jótékony hatásairól.

Külső kezelések, krémek

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!A narancsbőr elleni elkeseredett harcban sokan fordulnak plasztikai sebészhez segítségért. De a zsírleszívás, a tévhittel ellentétben, nem tünteti el a cellulitet, mivel a narancsbőr nemcsak a zsírsejtekben rejtőzik, hanem a laza kötőszövetben is.

A zsírleszívásnál pedig a kötőszövetet, a bőr legalsóbb részét nem szivattyúzzák ki.

Sokan alkalmaznak különböző testkozmetikai módszereket, például a zsírpárna nyirokkeringésének fokozása vákuum-technikákkal, nyirokmasszázzsal, a zsír hőmérsékletének emelése az ultrahangos mikromasszázzsal, vagy a rugalmas pólyákkal, fóliákkal végzett wrapping-kezelések.

Sajnos a különböző szépségszalonokban elérhető testkezeléseknek igen borsos az áruk, és nem elegendő egy-egy alkalom, hanem rendszeresen járnunk kell. De ezeknek a kezeléseknek nagy része elvégezhető otthon, a fürdőszobában is.

Mindezt otthon

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!Az otthon elvégzett alakformáló torna után igen hatékony egy jó kis váltófürdő, azaz a hideg-meleg zuhany legalább ötszöri váltogatása.

Zuhanyozás közben körkörös mozdulatokkal jól át kell dörzsölni a kritikus részeket egy luffa-szivaccsal, mely eltávolítja az elhalt bőrsejteket, és még jobban fokozza a vérkeringést.

Ez után masszírozzon szintén körkörös mozdulatokkal illóolajas testápolót a narancsbőrös részekre. És ha nagyon elszánt, akkor tekerje be magát folpackkal, legalább 1 órára. Esetleg érdemes egy meleg takaró alá bújni, hogy még inkább elősegítse a méreganyagok távozását, és a cellulit felszívódását.

De lényegesen hatékonyabbá teheti a kezelést, ha testápoló helyett olyan krémet használ napi rendszerességgel, amit kifejezetten a narancsbőr ellen fejlesztettek ki. Ilyen a Calivita által fejlesztett bőrápoló és keringésjavító gyógynövényekkel kombinált narancsbőr elleni krém, a C-Rx.

Narancsbőr ellen hasznljon C-Rx krémet!A C-Rx krém gyógynövénykivonatai egymás hatását kiegészítve nyújtanak segítséget a cellulit elleni küzdelemben, illetve a bőr szépségének és egészséges feszességének fenntartásában.

A rozmaring- és gyömbérkivonat hatására a helyi keringés fokozódik, mely segíti a méreganyagok eltávolítását. Ezek a hatóanyagok megkönnyítik a lerakódott salakanyagok eltávolítását, továbbá segítik a sejtek tápanyaghoz és oxigénhez jutását.

A homoktövis és a kankalin évezredek óta ismert és előszeretettel alkalmazott bőrápoló hatóanyag. A bisabolol és a B5-provitamin (D-panthenol) bőrnyugtató és regeneráló hatású.

A zöld tea kiváló antioxidáns, elősegíti a bőr sejtjeinek szabad gyökökkel szembeni védekezését. Az eredmény pedig "gödröktől mentes" sima, feszes és élettel teli bőr lesz!

Napi rendszerességgel kenje be a kezelni kívánt bőrfelületet, és masszírozza is be a krémet. Az eredmény már néhány hetes használat után magért beszél majd!

Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a hatékony C-Rx anti-cellulit krémet!

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Hírlevél olvasóink írták:

Kedves Mária,

Éppen most ültem a számítógéphez és kezdtem el dolgozni szombat lévén is. Olvasván sorait, igaza van, nagyszerűnek tartom a felszólítását és eleget is teszek neki.

Gyorsan elintézem a dolgaimat a neten és megyek a kertbe, a telekre, pedig megvallom őszintén éppen nem akartam kimenni a telekre sem! - e felhívás kilendített a bezártságból.

Értelme volt és van a leveleinek, sőt más ismerőseimnek is továbbítom őket! Nagyon nagyon köszönöm,

ChatlinLegyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!