Ha éppen csak csurran, cseppen…

…avagy gyógynövényekkel a prosztatabántalmak ellen

A prosztata a férfiak gyönge pontja. Feltétlenül fontos vigyázni rá. A férfiak zömében azonban csak akkor tudatosul a jelenléte, ha már annak keserves jelei mutatkoznak.

A férfiak zöme idegenkedik attól a bizonyos „mulatságos-gumikesztyűs” vizsgálattól, amelyre azonban előbb-utóbb minden férfi életében sor kerül. Érdemes időben szakemberhez fordulni, ha kellemetlen elváltozásokat vesz észre magán.

Ha azonban szeretné megelőzni ezeket, vagy már elkésett és a tünetek enyhítése a cél, akkor az alábbi gyógynövények és ásványi anyagok nyújtanak ebben felbecsülhetetlen értékű segítséget.

a prosztata legjobb barátja - fűrészpálmaFűrészpálma - Sabal serrulata, Serenoa repens – terméséből nyert kivonat. A pálma bogyója egyébként az amerikai őslakosok által rendszeresen fogyasztott ételek közé tartozott.

A természetgyógyászok fűrészpálma bogyóit régóta alkalmazzák vizelési problémák kezelésére. Több vizsgálat bizonyítja, hogy a fűrészpálma fokozhatja a vizeletürítést és csökkentheti az éjjeli vizelés gyakoriságát.

Európa-szerte elfogadott szer a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BHP) kezelésére. Egyes vizsgálatok szerint a fűrészpálma bogyójában lévő hatóanyagok meggátolják a tesztoszteron átalakulását az erőteljesebb hatású dihidrotesztoszteronná (DT), valamint megakadályozzák ennek kötődését is a prosztatasejtek jelfogóihoz (receptoraihoz), és ezáltal gátolják ezek növekedését, illetve burjánzását.

prosztata bántalmak ellen - afrikai törpepálma háncsaAfrikai törpepálma - Afrikai szilvafa, Pygeum africanum – háncsát a 18. század óta használják prosztata bántalmak ellen, sok modern növényi készítmény alkotórészét képezi. A pygeum gyulladás-gátló fitoszteroidokat tartalmaz.

Ezek a növényi eredetű szterolok, ún. fitoszterolok meggátolják a gyulladásos folyamatok egyes közvetítőinek és hírvivőinek, nevezetesen a prosztaglandinok képződését.

A pygeum összességében segít a hormonális arány (tesztoszteron versus ösztrogén) helyreállításában és a prosztata növekedésének lelassításában, valamint vizelethajtó hatást fejt ki, ezért megkönnyíti a vizelet átáramlását a húgycsövön.

a prosztatarák ellen - lenmagLenmag - Lini semen – 27 különböző anyagot tartalmaz, többek között rostot, pektint, E-vitamint (tocopherolt) és szitoszterolt (növényi eredetű ösztrogén hatású anyagot). A len kitűnő forrása a lignánoknak is, amelyek a bélben a szervezet által termelt ösztrogénekhez hasonló szerkezetű vegyületekké (ecuol) alakulnak át.

A lignánokról azt tartják, hogy semlegesíthetik (inaktiválhatják) a daganatok növekedését kiváltó és serkentő ösztrogéneket. Más növényi ösztrogénekhez hasonlóan kötődnek a sejtfal külső felszínén elhelyezkedő jelfogókhoz (ösztrogén receptorokhoz) és ezáltal megakadályozzák, illetve kiszorítják a természetes ösztrogén hormonok kötődését.

A felmérések azt mutatják, hogy azon népek körében, akik lignánokban gazdag étrenden élnek, kevesebb emlő-, vastagbél- és prosztatarák fordul elő.

nagy csalánNagy csalán - Urtica dioica – összetevői nagy mennyiségű klorofill, indolszármazékok - köztük hisztamin és acetilkolin-, C- és A-vitamin, valamint más fontos vitaminok, karotinoidok, fehérje, rostok, ásványi anyagok, mindenekelőtt kovasav és káliumsók. Főleg e két utóbbi fejt ki vizelethajtó hatást.

A csalán leveleinek és gyökerének hatása: vizelethajtó, összehúzó, erősítő, vérzéscsillapító. Kedvező hatással lehet a heveny húgyúti panaszokra, vese- és hólyagköveknél, vesegyulladásnál és húgyhólyaggyulladásnál, valamint a változókori hormoneltolódásoknál. Jót tesz az asztmának, valamint aranyeres csomók, izületi és reumás panaszok ellen is.

likopinLikopin - A karotinoidok családjának oszlopos tagja, erélyes antioxidáns, és az egyik legfontosabb növényi eredetű vegyület, amely a közelmúltban a tudományos világ reflektorfényébe került.

A likopin egyes gyümölcsök és főzelékfélék vöröses festékanyaga. Főként a paradicsomban, pirospaprikában, görögdinnyében és a bíborvörös grapefruitban fordul elő igen nagy mennyiségben

Több tanulmány mutat rá arra az összefüggésre, amely a vérszérum alacsony likopin-szintje és bizonyos rosszindulatú daganatok kialakulásának fokozott veszélye között (úgy tűnik) fönnáll.

Egyelőre tudományos magyarázatok hiányában nem lehet tudni, hogy milyen hatásmechanizmus által nyújt a likopin védelmet a rák ellen. A legtöbb kutató úgy véli, hogy ez a védőszerep a likopin erőteljes antioxidáns hatásának köszönhető.

bioperinBioperin - A Bioperin kivonatot, a Piperin nigrum (feketebors) vagy a Piper Longum (hosszúbors) terméséből nyerik.

A Bioperin Piperin-tartalma minimum 95%, összehasonlítva a Piper nigrum és a Piper longum nyers formájában található 3-5%-kal.

A Bioperin kivonat a növényi hatóanyagok és nyomelemek felhasználását teszi jelentősen hatékonyabbá szervezetünkben.

szelénSzelén- Az utóbbi években valóságos szupersztár lett a többi biológiailag fontos nyomelem között, mivel kiderült róla, hogy védelmet nyújt többek között a rák és a szívbetegség ellen is.

Igen erőteljes antioxidáns, a szabadgyökök károsító hatását akadályozza, a gyulladásos folyamatokat csökkenti. A férfiaknak elengedhetetlenül szükséges ez a nyomelem! Nélkülözhetetlen az ondóképződéshez.

A szervezet által felvett szelénnek csaknem a fele a herékben és a prosztata mellett elhelyezkedő ondóhólyagokban halmozódik fel. Azt tartják, hogy a szelén fokozza a férfiak nemi vágyát és csökkenti a hormonháztartás zavaraiból eredő kellemetlen tüneteket.

cinkCink - Fontos szerepet játszik a férfiak szaporító (reprodukciós) rendszerében. A prosztata szövetnek igen magas a cinktartalma. A cink serkenti a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintézisét, amely elősegíti mind a merevedést (erekciót), mind a magömlést (ejakulációt).

A cinkhiány közrejátszhat a nemzőképtelenség, illetve az esetleges terméketlenség kialakulásában. A cink hatékony a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kialakulásának megelőzésében.

Rendkívül nagy jelentőségű a cinknek az emberi immunrendszerre gyakorolt hatása, amely messzemenően összehasonlítható a szelén hatásával. A két nyomelem tumorellenes hatása szinergikus.

"...Ebben a termékben olyan hatóanyagok vannak, amelyeket külön-külön már próbáltam, de igazi javulást csak így együtt hozták meg számomra..." >>>

Ide kattintva visszatérhet cikkünkhöz, ahol további információt kaphat arról, hogy ezen gyógynövények és ásványi anyagok különleges kombinációja hogyan enyhíti a prosztata problémák tüneteit.Ha eleget hallott, akkor kattintson ide és rendelje meg most a Pro-State Power gyógynövénykészítményt nagyszerű feltételek mellett!Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!


Az Ön vezetékneve: 
Az Ön keresztneve: 
Az Ön e-mail címe: 
Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Legyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!