Szívni, vagy nem szívni…

21 napos ingyenes mentális dohányzásleszoktató program azoknak, akik szeretnének leszokni a dohányzásról, de még szükségük van támogatásra, hogy ez tényleg sikerüljön is.

dohányzásAz élvezet lehet, hogy megéri, de az ammónia titokban és lassan öl! Előbb vagy utóbb, de mindenki leszokik, ne várja meg, amíg késő lesz...

A leszokás egy végtelennek tűnő harc, hiszen az ellenség mi magunk vagyunk. És amíg nem tudjuk legyőzni magunkat, addig mindig a rosszabbik énünk kerekedik felül.

Tény, hogy aki egyszer dohányos volt, az valahol nagyon mélyen mindig dohányos marad. Ezért soha sem lehetünk teljesen szabadok, mert életünk végéig bármikor megkívánhatunk egy szál cigarettát... és akkor vége... megint Ő győzött... és megint minden kezdődik elölről...

Ha Ön most e sorokat olvassa, akkor valószínűleg már túl van néhány hiábavaló próbálkozáson, és néhány keserves le- és visszaszokáson. De a döntés már megszületett. Elég volt! Le vele! De most már véglegesen! Le akarom tenni a cigarettát, de ezúttal egy egész életre!

Most itt a nagy lehetőség! Valódi megoldás, mégpedig teljesen ingyen! Próbája ki módszerünket, és adjon egy esélyt Magának - Saját magával szemben... Senki sem fog Önre csúnyán nézni, ha nem sikerül, egyszerűen nincs mitől félnie! Merje megpróbálni, mert az eredmény valóban megéri!

De akkor sincs semmi baj, ha még nem áll teljesen készen. Semmi sem esik rosszabbul egy dohányosnak, mint mikor a kívülállók akarják rábeszélni a leszokásra. Ha Ön még nem érzi az indíttatást, hogy letegye, akkor egyszerűen tegye be ezt az oldalt a kedvencei közé. (Ctrl+D)

És majd egy napon, mikor nehezebbnek tűnnek a lépcsők, vagy amikor a szokottnál tovább tart a reggeli köhögésroham a csap fölött, akkor majd jussak eszébe újra. Itt fogom várni.. És ha Önerőből nem megy, akkor olvasson tovább, hátha a mi módszerünk átsegíti a nehézségeken... mert azokból nem lesz hiány, ezt megígérhetem.

 

A dohányzásról való leszokásom elhatározásakor megfogadtam, hogy amennyiben sikerül, akkor írni fogok a 22. napon erre a címre. A történetem a következő:

35 éve dohányoztam, átlagban napi 1 dobozzal lehet számolni az elszívott cigaretta mennyiségét. 3 hete éjszaka -kissé megfázásos, köhögős állapotban - arra ébredtem fel, hogy nem kapok levegőt. Kb. fél órás embert próbáló várakozás után férjem kihívta a mentőt. A három fiatal mentős az első kérdések között rátért, hogy dohányzom-e? Mikor én bevallottam, hogy igen, régóta, akkor azt mondták, hogy lehet, ez az első komolyabb figyelmeztetés. Ennek ellenére elláttak, beszállítottak a klinikára, ahol egy alapos kivizsgálás és gyógyszeres ellátás után reggel hazaengedtek.

Na ezek voltak azok a pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy kaptam egy új esélyt az élettől, amit nem szabad elszalasztanom. Itthon az internetet is böngészve elhatároztam, hogy vége a dohányzásomnak!

Az Önök cikke nagyon sokat segített. Az első napok nagyon nehezen teltek, sőt még a 10. nap körül is elég erősen támadt az ellenség, de sikerült!!!!!

Most léptem a 22. napba és boldog vagyok. Egyre nagyobbakat tudok lélegezni, minden illatot jobban élvezek, mint egy hónapja, és nem utolsó sorban nagyon jó érzés GYŐZNI. Büszke vagyok magamra, ami lehet hogy nem sikerült volna ilyen zökkenő mentesen, ha a férjem (aki nem dohányzik) nem áll mellettem mindenben.

Mindenkinek, aki dohányos és változtatni akar ajánlom, hogy próbálja meg! Nem könnyű, de nagyon-nagyon jó érzés új, egészséges életet kezdeni.

Sz. Éva,

Mit kap cserébe, ha leszokik?

Semmit, amit mérni lehetne, semmit, amit fogni lehetne, semmit, ami annyi örömet okozna Önnek, mint egyetlen szál cigaretta.

Ezek az ellenség fegyverei! Az emberek ezért csábulnak vissza, mert nincs semmi öröm a leszokásban. Nincs benne megoldás az élet nehéz pillanataira, miközben egyetlen szál cigaretta állboldogsága mögé a világ összes problémája elrejthető! Nincs mese, a dohányzás a könnyebbik utat jelenti!

De ha tényleg le akar szokni, akkor először is fogadja el azt a tényt, hogy rövid távú örömökről fog lemondani, csak és kizárólag hosszú távon érzékelhető eredményekért!

Ez nem egy olyan módszer ahol Önnek semmit sem kell tennie, és majd egy gép, egy tapasz vagy valamilyen más csodaszer leszokik Ön helyett. Ezt az utat Önnek kell végigjárnia. De ha vállalkozik rá, ígérem, nem marad egyedül. Ha megérti azokat a folyamatokat, amelyek a dohányzást működtetik, és ráeszmél arra, hogy mennyire becsapják az érzékei és a szokásmintái, akkor már pusztán ezzel a felismeréssel visszaszerzi az irányítást. Amikor pedig újra Önnél a kormánykerék onnantól nem a nikotin áldozataként, hanem felelős emberként élheti tovább az életét!

A cigaretta mérgei

Mielőtt belekezdenénk módszer tárgyalásába kicsit meg kell ismernünk az ellenséget. Nem az a célom hogy a frászt hozzam Önre, hiszen már megbeszéltük, hogy elég volt a dohányzásból. De tudnia kell, hogy mivel áll szemben.

A dohányfüst káros hatásaiért főleg a kátrány, a nikotin, a szénmonoxid és az ammónia a felelősek. No meg persze az a megszámlálhatatlan adalékanyag, ami a tökéletes égésélményt és az intenzív hozzászokást biztosítja. Ha még nem látta, akkor feltétlenül nézze meg a Bennfentes című filmet. Egy komoly dohányipari perről szól. Nagyon tanulságos.

Magyarországon évente 20.000 ember halálában játszik szerepet a dohányzás, 4.500-an tüdőrákban, 8.000-en infarktusban halnak meg, a tüdőgyulladás és az idült hörghurut 3.600 ember halálát okozza.

További veszély a szájüreg, a torok és a gégerák, melyeket ötször gyakrabban kapnak meg azok, akik nem szívják le a füstöt, "csak" pipáznak.

A dohányzás következtében megnő a trombózis, a fekélyek, a magas vérnyomás, a nőknél pedig a méhnyak-rák veszélye.

A terhesség alatti dohányzás megnöveli a vetélés, a koraszülés, a halva születés kockázatát. Szülés után pedig az anyatejben a nikotin koncentrációja két-háromszor akkora is lehet, mint az anya vérében.

A passzív dohányosok éppoly veszélynek vannak kitéve, mint az aktívan dohányzók. A nagyobb gyerekek által passzívan belélegzett dohányfüst éves mennyisége 80-150 elszívott cigaretta mennyiségével egyenértékű. Ezek a gyerekek gyakrabban betegszenek meg asztmában, hörghurutban és tüdőgyulladásban.

Egy századfordulóval korábban még azt írták a plakátokra, hogy a dohányzás erősíti a tüdőt és jót tesz a légzőszervi megbetegedésekben szenvedőnek. Szerencsére ma már minden doboz cigarettára ráírják, hogy ezer féleképpen halhatunk meg általa.

De mi már ezt a trükköt is ismerjük, ugye? Ha valamit el akarsz rejteni, akkor tartsd szem előtt. Miután köztudomásúvá lett, senki sem veszi majd komolyan. Pedig kellene!

Azért szeretjük a cigarettát, mert a nikotint izgató hatású szer. Minden szippantás emeli a dohányos kedélyállapotát, hangulatát, növeli magabiztosságát, és eközben sajnos minden szál cigarettával egyre szorosabb függőséget alakít ki. De a piszkos munkát végül nem is a nikotin, hanem majd az ammónia fogja elvégezni a szervezetünkben.

Én magam ezzel a módszerrel 12 év dohányzás után szoktam le sikeresen évekkel ezelőtt. Sajnos a ráncaim, amit begyűjtöttem, elmúlni már nem fognak, de újra sportolok, egészségesen élek és kitartóan és rendszeresen méregtelenítek.

Ami még számomra is megdöbbentő volt, hogy egy biorezonanciás mérésen három évvel a leszokásom után még mindig csak 60%-os tüdőkapacitást mértek. És újabb három év kellett, hogy normál tartományba kerüljek. Ezért létfontosságú ezeket a méreganyagokat minél előbb semlegesíteni, és kiüríteni a szervezetünkből.

Higgye el, az erőfeszítést már 5 perc múlva megköszöni a szervezete

 • 5 perc múlva nő a szív oxigénnel való ellátása,
 • 20 perc múlva csökken a pulzusszám és a vérnyomás, emelkedik a végtagok hőmérséklete, (egyetlen szál cigaretta elszívásával, mérhetően csökken a végtagok és a test hőmérséklete)
 • 24 óra múlva a szívinfarktus veszélye csökken, a szervezet fizikai terhelhetősége nő,
 • 48 óra múlva az íz- és szagérzékelés jelentősen javul, megszűnik a lehelet füstszaga,
 • 3 hónap múlva az agyvérzés veszélye csökken, a köhögés csillapodik,
 • 9 hónap múlva egykori dohányzása már nem jelent veszélyt a születendő gyermekének,
 • 1 év múlva a szívinfarktus és a gyomorfekély veszélye a dohányosokéhoz képest a felére csökken,
 • 5 év múlva a műtéttel nem gyógyítható tüdőrák valószínűsége a felére csökken,
 • 10 év múlva az esélye a nemdohányzókéval kezd azonossá válni a tüdőrák és egyéb daganatok valószínűségére,
 • 15 év múlva a szívinfarktus kockázata megegyezik azokéval, akik soha nem dohányoztak.

Mindenki képes rá, Önnek is sikerülni fog csak vágjon bele ebbe a 21 napos mentális háborúba! Nem is lesz olyan nehéz, mint azt most hiszi!
Gondoljon bele, mit veszíthet? És ha most tényleg sikerülni fog? Naaaaaa.... gyerünk már...

De ugye nem fogok elhízni?

A szervezetünk úgy működik, hogy a dopaminszintünk határozza meg a jó hangulatunkat. A cigaretta ingerli az agy dopamin központját, ezért a leszokás gyakran hangulatingadozással jár. Sokan nem tudják, hogy a Polinesian Noni, a Rhodiola Rosea és a csokoládé is ingerli a dopamin termelésünket.

Ezért ha a nassolást és a csokoládét választja, akkor a válasz igen, számíthat 10-15 kg súlyfeleslegre. Ha Polinesian Nonit választja egy-két hónapra, míg alkalmazkodik a szervezete az új körülményekhez, akkor maximum 2-3 kg súlygyarapodásra kell számítania.

Ezt pedig utána egy másik fogyókúra programmal szintén egy-két hónap alatt könnyedén leadhatja majd. Sőt ettől sokkal többet is, de először a leszokás, most csak erre koncentráljunk!

 

Köszönettel tartozom Önöknek ezért az oldalért. Hosszú évek küzdelme után, immáron hét hónapja füstmentes életet élek, hála ennek az oldalnak! Már egy barátom is letette a cigit azóta, szintén az Önök tanácsait követve!

A mentális megközelítése a témának egyedülálló. A hat oldal elkészítése varázslat!

Ha esetleg hasznosítani tudják: én még jukka (Pure Yucca) tablettát szedtem 1-2 hónapig, amely felgyorsította az anyagcserémet, így nem híztam, sőt fogytam. És még egy aranyszabályt követtem: csak akkor ettem, amikor megéheztem.

Kívánom, hogy minél több emberhez eljusson az Önök weboldala.
Én teszek érte! Minden jót kívánok!

R. Zsuzsanna

Na, akkor indulás!

Most leszokhat a dohányzásról!Ez a módszer egyébként játékos és nagyon egyszerű, de ha komolyan veszi, akkor a leszokás garantált 21 nap alatt! Lehet, hogy eleinte az átlagosnál furcsább lesz Önnek, de ne izguljon, nem kell meztelenül a hóban táncolnia!

Az ember életének minden területét kialakult rutinok, úgynevezett szokásminták irányítják. Ezek a szokásminták szabják meg, hogyan beszélünk a szüleinkkel, a gyerekeinkkel és hogyan cselekszünk különböző helyzetekben. Ezek a szokásminták, akár jók akár rosszak, irányítják az életünket. A dohányzás szokásmintái sem kivételek ez alól.

Gondoljon a reggeli kávéra, vagy a lefekvés előtti utolsó cigarettára, vagy arra, hogy mi az első gondolata, amikor nagyon felidegesítik valamivel. Ezeken a szokásmintákon keresztül, a dohányzás mostanra az Ön életének szerves részét képezi.

Mint minden ember, Ön is a szokásminták rabja. A változás pedig minden ember életében egy kellemetlen szó, még akkor is, ha pozitív tartalmú, és akkor is, ha nem a dohányzásról van szó. Olyan ez mintha egy gyereket próbálnánk a csokoládéról leszoktatni! Ez minden valószínűség szerint lehetetlen! Hacsak... de most térjünk vissza Önhöz.

Két fronton fogunk küzdeni, mert az ellensége is ezen a két fronton próbálja meg Önt visszacsábítani.

 • Önt mentálisan felkészítjük az ellenség lépéseire, és így Ön új szokásmintákat fog kialakítani,
 • Fizikailag pedig esélyt adunk a szervezetének, hogy felvehesse a harcot a cigaretta méreganyagaival szemben.

Mind a kettő ugyanolyan fontos. Hiába állunk ellen akaraterővel az elvonási tüneteknek, és hiába méregtelenítünk teljes gőzzel, ha újra hagyjuk magunkat rábeszélni akár egyetlen slukkra a buli kedvéért vagy a "hülye" főnök miatt.

Egy kis motiváció!

Mit szólna, ha azt mondanám, hogy ha leszokik, akkor Öné egy csodálatos Maldív szigeteki utazás! Ez azért jól hangzik, ugye?

Ez nem vicc! Tényleg az Öné lehet. Sőt ha kiszámolja, akkor látni fogja, hogy az elmúlt dohányos években szinte minden évben lemondott egy ilyen egzotikus kirándulásról! Pedig hát...

Egy év alatt egy dohányos elfüstöli egy Maldív szigeteki útazás árát.

Bele gondolt már abba, hogy mennyit dohányzik el havonta? Évente? És mennyit fog a következő 10 év alatt? Na, semmi sietség! Kérem, ez most tényleg fontos. Számolja ki a kedvemért!

Ez a szám akár több millió forint is lehet! Amit mi nyújtunk, az most az egészségén túl, ennyi pénzt is jelent Önnek megtakarítás formájában! Az első lépés tehát a persely. Ez lehet a jövője záloga.

Na de most már tényleg kezdjünk bele!

A 21 napos mentális dohányzásleszoktató program mindössze 13 pofon egyszerű alkotóelemből áll. Íme a hozzávalók:

 1. egy szál cigaretta,
 2. toll, egy kis füzet vagy naptár
 3. cél, egyetlen egy elég (de az tényleg jó legyen),
 4. döntés,
 5. elkötelezettség,
 6. levegő, a légző-gyakorlathoz (általában minden háztartásban akad valamennyi, de ha dohányfüstös, akkor sajnos nem felel meg),
 7. 21 nap (általában akkor is eltelik, ha nem csinálja a programot),
 8. egy igazi barát, (aki nem dohányzik)
 9. egy óra, ami legalább öt percet mér,
 10. egy persely,
 11. egy babrálható kézi akármi,
 12. méregközömbösítő szerek: antioxidánsok, Polinesian Noni Juice, C-vitamin,
 13. napi 3 liter tiszta víz.

Lehet, hogy ez a felsorolás nem tűnik elég komolynak, de higgye el, olykor nagyon is kicsin múlik. Ha már minden összetevő a rendelkezésre áll, akkor haladjunk lépésről-lépésre.

Tűzze ki az időpontot, és vegye meg a füzetet

Belegondolt már Ön abba, hogy a rászokás az első szál cigarettával kezdődött... Kezdődjön tehát a leszokás az utolsó szállal!

Ha úgy érzi, hogy meghozta a döntést, akkor készítse ki az utolsó szál cigarettáját egy olyan helyre, ahol dohányzik, és jól látja! (lehet, hogy ki fog száradni... tegye dobozba... de csak egyetlen szálat.)

Vegye elő a naptárát, és tűzze ki a leszokás pillanatát! Például jövő hét kedden 16 órakor fogom elszívni az utolsó szál cigarettámat. Ezt követően ragaszkodjon ehhez az időponthoz, minden áron! Nincs több halogatás!

Az utolsó szál legyen kikészítve... A köztes időben addig nyugodtan dohányozzon tovább, de a kis füzet legyen a keze ügyében. Ebből a füzetből összesen hat lapot fog használni a kitűzött időpontig. A füzetbe írt állításait mindig múlt időben fogalmazza meg.

 • Az első lapra írja fel, amiért leszoktam...(múlt idő). Írjon ide példákat: nem kaptam levegőt a harmadikon, sárga volt a körmöm, büdös volt a szám stb... (ezek a hátrányok)
 • A másodikra írja fel, amikor és ahol jól esett... Írja ide azokat az élethelyzeteket, amikor a legjobban kívánja a cigarettát, például: ebéd, sör, vagy szex után, munkába menet a buszmegállóig, vezetés közben, amikor ideges voltam, vagy reggel a kávéhoz... (ezek a rossz szokásminták, innen fog majd először támadni az ellenség)
 • A harmadikra írja azt: azzal a céllal döntöttem el, hogy leteszem... És írjon ide egy nagyon jó célt! Valamit, amiért hajlandó lenne meztelenül táncolni a hóban, és amihez hozzásegíti, ha leszokik róla.
  Aki gyereket szeretne, annak könnyű dolga van a célválasztásban... a többiek törjék a fejüket... jó ötlet a Maldív út is, de csak ha szeret utazni.
  Ha üresen hagyja, akkor egyszerűen veszíteni fog ebben a csatában... de van még egy hete a leszokás pillanatáig! (ez lesz majd a motiváció a gyönge pillanatokban)
 • A negyedikre írja azt: a nyereségem pedig...az hogy újra szívesen csókolóznak velem, könnyen veszem a lépcsőket, több pénzem lesz, újra kapok levegőt... (mentális megerősítő gyakorlat reggel és este)
 • Az ötödikre írja fel a felmerülő gondolatait, félelmeit. (Mindent, ami az eszébe jut! Ezek lesznek majd a tanulságai, mielőtt újra beleesne ebbe a hibába)
 • A hatodikra pedig a sikereket írja. Minden apró siker hihetetlen fontossággal bír majd a megfelelő időben, ezért ne legyen rest felírni mindent. Amikor újra érez illatokat és ízeket, amikor valaki megdicséri, amikor történik valami, ami dohányosként nem történt volna meg Önnel! Szóval minden egyes új sikerélményt!

Szánja rá ezt a hetet erre a füzetre, és töltse fel az oldalakat tartalommal a kitűzött időpontig. Figyelje meg a szokásait, és mindent írjon fel. A döntő pillanatban még nagyon is fontos lesz.

Tapasztalatok szerint sokan megpróbálják elbliccelni a füzet megírását, pedig még alakulhat úgy az élete, hogy hónapok vagy évek múlva is hasznos szolgálatot tehet Önnek ez a pár sor. Ha egy év múlva újra rágyújt, mert nincs füzete és a siker emlékei már elhalványodtak, akkor ugyanúgy elveszíti a küzdelmet, mintha el sem kezdte volna. Szóval semmiképpen se hagyja ki ezt a lépést.

Reggel és este megerősítésképpen mondogassa a fürdőben a tükör előtt: Én egy nemdohányzó vagyok! Én egy nemdohányzó vagyok! (csinálja úgy, hogy senki se hallja... de mindenképpen mondogassa!) figyelje a gondolatait, és írja fel a füzetbe... (mit fogok majd csinálni amikor... és sok más furcsa gondolat...).

Mindeközben gondoljon magára úgy, mint aki már túl van rajta. Erős, egészséges, fitt, energikus, kettesével veszi a lépcsőfokokat és újra kap levegőt. Gondoljon magára nemdohányzóként!

Légző gyakorlat

A légző-gyakorlat is sokkal fontosabb, mint gondolná! A tüdő a dohányzás következtében, gyulladásos állapotban van, ezért külön fel kell majd készíteni a változásra.

A tüdő nem fogja először megérteni, hogy a nagyon mély levegővétel ellen már nem kell a hörgők összehúzásával védekeznie. Ez már nem méreg, ez már csak levegő... ezen a héten még csak gyakoroljon, lehetőleg ne közvetlenül dohányzás előtt vagy után.

A légző-gyakorlat igen egyszerű. Szájon át, rendkívül gyorsan, hihetetlen nagy levegőt kell venni!Azután ezt tartsa bent, ameddig csak tudja. És ezt négyszer-ötször ismételje meg. Ezt szintén érdemes egyedül végeznie, mert vicces látványt nyújt. Eleinte pedig könnyen köhögési rohamba fordulhat át. Ahogy abbahagyja a dohányzást, a tüdő csillószőrei próbálják ledolgozni magukról a kátrányt. Ilyenkor ezt köhögi majd fel. Ne ijedjen meg tőle. Ez most a büntetése sokévnyi dohányzásért!

Később pedig azért lesz kiemelten fontos a légző gyakorlat, mert a dohányosok kicsit lélegezni is elfelejtenek. Ez furán hangzik, de szinte olykor már az oxigénhiány miatt gyújtanak rá. De ha valójában oxigénre van szükség, akkor a légző gyakorlat is elegendő lesz, cigaretta nélkül is. Sőt!!!

Kell Önnek egy igaz barát!

Valaki, akire számíthat majd, amikor nehezebbre fordul. Valaki, aki NEM dohányzik! Ha dohányzik, akkor nem hiteles. Képzelje csak el, Ön éppen elgyöngült, kellene egy jó szó valakitől, akire hallgathat... ugye nem azt szeretné hallani, hogy: neked még bejöhet... vagy ugye én megmondtam... Avassa be barátját tervébe, és kérje a segítségét. Higgye el, szívesen segít majd.

 

Sikerült a 16 éves rabságból szabadulni! Bár a füzetes mókát kihagytam, mert mire olvastam a cikket már az első két nehéz napon túl voltam. Szuper írás! Erőt adott! Köszönet érte!

A legtöbbet a nemdohányzó barát segítette. Ő mintegy példa állt előttem erőt adva, és a jól megfogalmazott célokkal simán ment a leszokás. Esélye sem volt a dohányzásnak. :-)))

S. Gábor

Eszközök

Gondoskodjon perselyről, óráról, antioxidánsokról. Vízről, füzetről és szerezzen be egy valódi babrálható kézi-bizerét. Igen, ez pontosan az, amire most gondol... Gesztenye, dobókocka, dobálós mágnes... Teljesen mindegy ez mi, de olyan színűt vegyen, ami miatt nem kell majd provokatív kérdéseket megválaszolnia.

Ez a régi jól megszokott dohányos kézmozdulatok helyettesítője lesz... feltétlenül mindig hordja magánál, kézközelben!

A szervezet öngyógyító képességének felébresztése

A dohányos években rengeteg méreganyagot próbált semlegesíteni a szervezete, amelynek nagy részét minél előbb ki kell üríteni. Fizikai síkon az elvonási tünetek akkor fognak enyhülni, amikor a méreganyagok szintje jelentős mértékben csökken a szervezetében. Ha ezt a folyamatot felgyorsítja, akkor kevesebbet fog vele szenvedni.

Az elvonási tünetek enyhítésében a Polinesian Noni Juice óránkénti fogyasztása fog Önnek segíteni. Ezt úgy képzelje el, hogy egy-két hónapig minden órában rágyújtás helyett kortyolnia kell majd.

A legmodernebb kutatások azt mutatják, hogy a Noni fogyasztása minden szenvedélybetegség esetén csökkenteni képes az elvonási tüneteteket. Ha emlékszik, korábban már mondtam, hogy a dopaminszint ingerlése milyen fontos a hangulatingadozások elkerülésében. Aki megspórolja a Nonit, az általában a másik dopaminforrásnál, a csokinál köt ki végül. Annak pedig (túl)súlyos eredménye lesz.

Kattintson ide, és olvasson bővebben a Polinesian Noni Juice-ról.

 

6 füstös évet hagyva magam mögött, közel 1 hónapja nem dohányzom,végre sikerült abbahagynom az Önök 13 lépéses módszerével.

Ebből nekem csak az igazi barát hiányzott, viszont ott volt a Noni minden órában és 3 liter ásványvíz (még soha nem ittam ennyi vizet egy nap).

Sokat segített a füzet,a kínos percekben eszembe juttatta a céljaimat. Nagyon jó volt a program,mindenkinek ajánlom,aki a leszokás mellett dönt!

Köszönettel,
N. Jánosné

Antioxidánsok, hogy a testének is legyen esélye!

Egyetlen szál cigaretta 100 mg C-vitamint von el a szervezetétől. És a C-vitamin hiány nem csak a náthában játszik szerepet. Felejtse el a 65 mg-os őskori legendákat. Mi a C-1000 nevű késleltetett felszívódású C-vitamint ajánljuk, ami anyagcsere sebességtől függően 16-18 órán keresztül látja el C-vitaminnal a szervezetét. Így nem terheli meg a veséket.

A C-vitamin az egyik legfontosabb antioxidáns, ami ki fogja tisztítani az érfalait, és újra rugalmassá teszi őket. Szó szerint 4-5.000 mg C-vitaminra lesz szüksége naponta a tisztulási fázisban, az első hónapokban. Méghozzá jó minőségben, és folyamatos felszívódásban. Erről bővebben olvashat A nélkülözhetetlen C-vitamin című írásunkban.

Később majd csökkentheti az adagot, de napi 2.000 mg egy nem ex-dohányosnak is minden napra ajánlott mennyiség. Egy tabletta reggel, egy este, és folyamatos a szervezet C-vitamin ellátása.

Igyon sokat. Sőt, még annál is többet!

Igyon sok vizet!A szervezete az Ön oldalán áll ebben a küzdelemben, de lehet, hogy most megköszönne egy kis segítséget.

A mérgező toxinok folyamatosan szabadulnak fel az előbbi készítmények hatására, amelyet a vére a májába fog szállítani. A máj pedig minden tőle telhetőt megtesz, hogy megszabaduljon a terheitől. Ezzel beindult egy intenzív méregtelenítő folyamat.

Ehhez azonban Önnek, az eddig megszokottól eltérően - ha tetszik, ha nem - meg kell innia legalább 3 liter szénsavmentes ásványvizet (az sem árt ha még többet iszik). Nem sört, és nem üdítőitalt, hanem tiszta vizet, vagy még jobb, ha ionizált lúgos vizet fogyaszt.

 

 • Ön tehát, megtett minden előkészületet,
 • Teleírta a füzet oldalait, reggel este gyakorolja a megerősítéseket, és a légző-gyakorlatot,
 • Gondoskodott megfelelő tisztaságú bubimentes vízről és antioxidánsokról,
 • Kikészítette az utolsó szálat és a perselyt, gondoskodott kézi bizeréről...
 • Most már akár kezdhet is visszaszámolni!

Itt a nagy nap! Mától én egy nemdohányzó vagyok!

Csak egy maradhat!Kezdődjék így ez a reggel: Ma 16 órától Én egy nemdohányzó vagyok!

Ön 14 órakor elszívja az utolsó előtti cigarettáját. Most pedig kínos két óra következik. Az ellenség veszélyben érzi magát, és most azonnal támadni fog. Olvasgassa a füzetét... de leginkább máris a légző-gyakorlatokkal kezdjen...

Használja ki ezt a két órát arra, hogy döntése mellett elkötelezettséget vállaljon. Az utolsó szál cigaretta kivételével dobjon ki a szemétbe minden, a dohányzással kapcsolatos tárgyat. Hamutálakat, öngyújtókat, maradék cigarettát, szipkát... mindent... és a garázsból is!

Itt a legfontosabb az, hogy ne a konyhai szemetesbe dobja ki, hanem abba, ami a házon kívül van! Ezért a döntésért estefelé még hálás lesz majd... Ha eddig még nem tette meg, kezdje el fogyasztani a Polinesian Noni Juice-t, a C-vitamint és a rengeteg ásványvizet.

 

Igaz még nem mondhatom el magamról, hogy 21 napja nem gyújtottam rá, de a leszokás nem 21 nap után kezdődik el, hanem attól a pillanattól kezdve, ahogy megjelenik az emberben egy valódi akarat, ami annyira erős, hogy nem munkálkodik vele szemben egy másik, s amikor más szemmel néz rá a cigarettára. Nem mint legjobb barátra, hanem ellenségre.

Ennek az oldalnak köszönhetem, hogy sikerült leszoknom. Először is azért, mert életemben először itt láttam a cigarettát, mint ellenség bemutatva. Nagyon jó ötlet az embert az egójánál megfogni. Eddig a harc egy nagyon kellemes szenvedély elengedéséről szólt, így viszont egy valós ellenség leküzdéséről. Mennyivel másabb. Másrészt azzal, hogy minden pontjukban felhívják a figyelmet egy elhatározásra, ami maga után vonja a szándék komolyan vételét.

Két éve minden egyes nap próbáltam leszokni a dohányzásról, mindennap kidobtam a kukába egy doboz cigit, és utána minden alkalommal a kukából szedegettem ki szálanként. (Még akkor is, ha koszos volt.) A probléma az volt, hogy még én sem vettem komolyan, hogy tényleg le akarok szokni.

A harmadik és ugyanakkor döntő pont volt, amikor azt a tanácsot olvastam, hogy tekintsem magam nemdohányzó embernek. Ez azért annyira meghatározó, mert minden leszokni vágyó dohányos, maximum egy tünetmentes és szenvedő dohányosnak tudja magát elképzelni. Én sem gondoltam még csak véletlenül sem bele, hogy kiírtsam magamból azt a gondolatot, hogy a cigaretta az életem igen szerves része. Köszönöm a segítséget.

Egy nemdohányzó ember vagyok.
Z. Violetta

Rohamra fel! Kezdjünk új életet!

A felénél elnyomni!Az utolsó szál varázslata - 16 óra!

Kényelmesen, mint mindig, de valami mégis más. Ja igen! Biztosan mert ez az utolsó! Gyújtson rá, és szívja el a feléig. Igen csak félig! Pszichológiailag fontos szerepe van ennek az apróságnak! A felénél elnyomni! Aztán az utolsó hamutál és a maradványok is mehetnek a kinti szemetesbe!

16 óra 15 perc Ön mostantól egy nemdohányzó ember! Gratulálok!
60 perc múlva számíthat ez első támadásra.

A pokol - amikor a méreg követel...

A következő két nap maga lesz a pokol! Ha ezt megússza, akkor a többi már sétagalopp lesz. Ha az alábbiakat teszi, akkor komoly esélye van megmenekülni:

 • Minden 60 percben (ez egy nap akár 12-16 alakalom), egy teáskanál Polinesian Noni minél tovább a szájban tartva, öblögetve. Ez tisztítja majd a nyálkahártyáját, és onnan egyébként is jobban felszívódik.
 • Óránként rágható gyermek C-vitamin a reggeli és esti nagy dózison kívül is, (segíti a méregtelenítést és helyettesíti a nassolást, a mérlege később hálás lesz érte, hogy ezúttal nem a csokit választotta)
 • És ami a legfontosabb, óránként légző-gyakorlat! Nagy levegő szájon át! Gyorsan, sokat. Bent tartani, és újra...
  Ha elég gyorsan csinálja, akkor ennek elég mulatságos hangja van, és esetlegesen eleinte köhögési rohamot is kiválthat. Szóval ne a kollégák előtt, ha jót akar.

Rossz szokás! Jó szokás! Új szokás!

Újra itt a füzet. A második oldalon írta össze a múlt héten azokat a rossz szokás mintákat, melyek helyett most újakat kell kifundálnia.

A legtöbb esetben segít a kézi bizgentyű, mint elterelés. De az is sokat számít, ha nem a megszokott útvonalon megy reggel munkába. Kerülje el azokat a helyeket ahol korábban mindig dohányzott. De a legjobb, ha nem csak elkerüli, hanem helyette csinál valami egészen mást! Vegyen fel egy új szokásokat. Sétáljon egy háztömböt, vagy lépcsőzzön pár emeletet.

Mindegy mit csinál, de ami eddig balra volt, mostantól legyen jobbra... ne aggódjon bele fog jönni. Változtasson meg mindent. Ezen fog múlni az Új élete!

Igen valójában most dől el, hogy amikor véget ér a harc, akkor Ön milyen életet fog élni. Ezek az új szokások fogják az Ön új életét észrevétlenül is irányítani. Tehát, csinálja jól!

Mozogjon sokat! De legalább is többet, mint előtte! Ezzel javítja a keringését, és fokozza a méreganyagok kiürítését! Kerülje a csokit és a nassolást. Erre ott van a Noni és a C-vitamin.

A pszicho-terror! Mindjárt megőrülök!

Ha 10 percig kibírja, akkor Ön nyert!Amikor kezd az ellensége gyöngülni, akkor mindent be fog vetni, hogy visszaszerezze az irányítást. Az a szerencse, hogy onnan fog támadni, ahonnan a leginkább várta! A füzet második lapjáról, a régi rossz szokásminták felöl.

A rossz a dologban, hogy általában nem vágy, hanem inkább stressz jellegű minták formájában provokál helyzeteket az ember életében. Belső idegesség vagy ingerlékenység formájában. Ilyenkor jól jön a megértés a családtól vagy kollégáktól. Erős kontroll kell hozzá, hogy ne a hozzánk legközelebb állón vezessük le a feszültséget.

Ha nem enyhül az idegállapota, akkor a Triple Potency Lecithinsegítségét veheti igénybe. Ez ugyanis telítetlen zsírsavaival megerősíti az idegsejtek burkolatát, és így általános nyugtató hatást fejt ki.

"Gondolom érthető, hogy ha egy ilyen feszült helyzetben rágyújtok..." ha ezt a gondolatot veszi észre magán, akkor legyen nagyon erős, mert az ellensége már a földön fekszik. Még egy kis kitartás, nemsokára vége!

Az utolsó támadás: a vágy sugallat

"Csak egy slukkot adj... mi bajom lehet?" Valójában ártatlannak látszik, de ez egy igen rafinált támadás, amit pont ezért nehéz kivédeni!

Egy slukk semmit nem old meg, illetve csak egyet! Azon a slukkon Ön veszített! Az a slukk hiábavalóvá teheti az eddigi összes próbálkozását! Hiába volt eddig erős és kitartó.

Ilyenkor jön jól a füzet és az óra! Ha ki van töltve a füzete, és emlékezteti, hogy miért vágott bele, akkor nem lesz szüksége arra a slukkra. Olvasson bele és tudni fogja, hogy miért is szenvedett már ennyit és miért érdemes továbbra is kitartania!

De ilyenkor jöhet jól az "időzáras védelem" gyakorlat!

Vegye elő a füzetét, és adjon magának 5 percet, a füzet olvasgatására. Közben légző gyakorlatok, C-vitamin, Noni, sok víz, háztömbfutás vagy három emelet fel- és vissza, aztán még légző gyakorlatok... csak most ne adja fel! Mindössze öt percet kell kibírnia, általában ennyi idő alatt elmúlik a vágy. Ezek már csak az utolsó próbálkozásai. Már nemsokára vége!

Ha megvannak az új szokásminták és túl van az első pár igazán kemény napon, akkor a többi már tényleg gyerekjáték lesz.

A 22. nap - a jutalom

Ha a fentieket betartotta, végezte szorgalmasan a gyakorlatokat, méregtelenített, és sok vizet is ivott, és mindezt nem adta fel 21 napig, bármi is történt, akkor már Ön győzött! Egy új szokásminta kialakításához ugyanis pont erre a 21 napra van szüksége. Ha pedig sikerült felvenni az új szokásmintákat, akkor a jövőben már csak egyetlen dologra kell figyelnie, hogy ne engedje visszatérni a régieket!

Sőt, most hogy ezt a módszert ismeri, tulajdonképpen már bármiben le tudja magát győzni, és bármilyen rossz szokását meg tudja változtatni, pusztán egy füzettel, egy tollal és a változni akarással.

A 21 napos mentális dohányzásleszoktató program ötvözi a neurolingvisztikus programozás módszerét Anthony Robbins és Brian Tracy személyiségfejlesztő módszereivel és az én saját tapasztalataimmal. Remélem, sikerült ebből az írásból elegendő erőt merítenie, hogy mostantól Ön is a nemdohányzó, egészséges emberek táborát gyarapítsa egy egész életre.

Ha pedig így van, akkor még két dologra szeretném megkérni búcsúzóul. Az egyik, hogy a sikerét írja meg nekünk. Tegye meg, hogy megosztja velünk tapasztalatait, mert ezzel sokaknak segíthet a leszokásban. Lehet, hogy egy napon valaki az Ön sikerén felbuzdulva úgy dönt, hogy megváltoztatja az életét... És akkor máris megérte... nem gondolja?

A másik kérésem pedig az lenne, hogy ha tetszett Önnek ez a cikk, akkor küldje el minden olyan ismerősének, aki még rabja ennek a füstös szenvedélynek. Ki tudja, talán akad közöttük egy-két olyan is, akiben már érlelődik a döntés egy ideje. És még az is lehet, hogy végül majd Önt választja nemdohányzó igaz barátjának. Az pedig egy igen komoly megtiszteltetés!

Sok sikert, kitartást és egészséges hosszú életet kívánok!
Szepesi Szilárd
(sok-sok éve ex-dohányos, mára már életmód tanácsadó)

Az ajánlott táplálék-kiegészítőket ide kattintva tudja megrendelni.

 

KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!

Közel 15 éve dohányoztam! Napi egy dobozzal szívtam el. Még gyerekkoromban szoktam rá sajnos a cigire,amit azóta is nagyon bánok. Azért is mert mellette sportoltam mindig is, és iszonyú sok pénzt költöttem el rá! A nehéz levegővételről,a hamutál szagú szájszagról,a büdös ruhákról, a kis mozgás utáni lihegésről már nem is beszélve.

Azóta már nagyon sokszor próbáltam leszokni. Sikertelenül. A feleségem is dohányzik,de Ő nem hajlandó letenni a cigit. Egy-két napig, maximum 7 napig bírtam. Mindig jött valami probléma, (Önöktől tudtam meg,hogy ez tényleg mindig jön!!!) kifogás, ami miatt mindig rágyújtottam.Ezután persze minden alkalommal ezért voltam ideges, szégyelltem magam!

Arról nem is beszélve,hogy a gondok ugyanúgy megmaradtak!Nem oldódtak meg! Nem tudtam róla leszokni. Ezt Én szégyennek, sikertelenségnek, csalódásnak éltem meg! Depressziós lettem és félelmeim voltak! Féltem a vihartól,a jégesőtől,a földrengéstől és a magasban rettegtem! (Ezek már elmúltak!!!)

Ráadásul az első napokban hozzám se lehetett szólni,mindenkivel kiabáltam.Ezt a családom már nehezen viselte! "Úgy is rá fogsz gyújtani! Inkább gyújtsál rá!"

Véletlenül akadtam rá az Önök weboldalára 2010. szeptember 22-én. Elolvastam és nagyon tetszettek a benne olvasható ötletek. Azt gondoltam régi próbálkozóként, hogy ez be fog válni! Azért is mert nem írt hazugságot!!! Nem próbált félrevezetni, valami drága szert megvetetni velem stb.

Elolvastam, hogy milyen szenvedéssel fog járni ez. Beleéltem magam ebbe (a már általam ismert) fájdalomba. Döntöttem, 2010. szeptember 25-én (pénteken) délután 18:00-kor elszívtam az utolsó szál cigit félig. Azért este, mert nekem így jobb volt. Így nem voltam egyből ébredés után ideges.

Az első reggel volt fura. Ébredés, kávé nem a cigihez, hanem fürdéshez a kádban. Ez új szokásom lett. Érdekes, hogy a máskor az első napok idegbetegsége ELMARADT! Ezt nem értettem!

A naplót megcsináltam, a C-vitamint szedtem és napi 3 liter vizet iszom azóta is. A naplómat nem volt nehéz megírni csak írtam és írtam a sorokat. Elképesztően könnyű volt megírni. Egy kis lapon kezdtem el írni azért, hogy többnek tűnjön a felsorolásom. A végén még majdnem kevés is lett a lapom! Ez is bizonyította nekem,hogy már ennek itt az ideje.

Az első napok szenvedésein SOKAT segítettek ezek a célok! FONTOS többször elolvasni! Ez plusz erőt adott!
A kézi bizgentyű is nagy ötlet.Óriási.Nekem egy régi emlék akadt a kezembe,egy muzulmán imalánc.Ennek a szemeit morzsoltam míg a feleségem kint cigizett az erkélyen.Több napig ez volt a legjobb barátom! A nagy levegővételek mindig eszembe juttatták,hogy miért is kezdtem el a programot!

A leszokással egyidejűleg visszatértem kedvenc hobbimhoz, a futáshoz. Ez is segített engem! Már több mint egy hónapja nem dohányzom! Most már ott tartok a futásban,hogy heti 30-40 km-t futok. Vettem egy jó minőségű futócipőt,mert már annyit spóroltam a cigin. Nem okoz gondot egyszeri 12-15 km lefutása!

Kiegészítettem a programot magamnak azzal, hogy erős mentolos cukrot veszek és napi 2-3 szemet elszopogatok,ha már nehéz a dolog. Tudom,hogy furcsa de már nem értem miért is cigiztem. Vagy miért nem szoktam már régen le. Nézem a sok dohányost és legszívesebben szólnék nekik, hogy csak veszítenek ezzel és ne csinálják! Egy rossz élvezkedés a cigi, és ennek később meg kell fizetni az árát. Nem csak sokba kerül, de az egészségünket kell adni érte!

Az egészség pedig a legnagyobb kincsünk!!! Ha ez nincs, akkor semmink sincs! Az Önök programja nekem bejött! Nagyon köszönöm!
C. Sándor,

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!