Cukorbetegség – az állapot javítható

…odafigyeléssel könnyíthet terhein

A cukorbetegség elsősorban a szénhidrát-anyagcserének, de ezzel egyidőben a fehérje és zsíranyagcserének a zavara, amelynek közvetlen oka az inzulin viszonylagos vagy abszolút hiánya, vagy az inzulin-hatás elmaradása.

inzulinKanadai kutatók 1921-ben Toronto-ban állították elő a hasnyálmirigy speciális sejtjeiben (beta-sejtek) termelődő hormont, az inzulint. Sokan úgy vélték, hogy ezzel a felfedezéssel megoldódott a cukorbetegség problematikája.

Kétségtelen, hogy a zömmel gyermek vagy fiatal korban megbetegedett cukorbetegek az inzulin folyamatos adása segítségével életben maradtak, de ezzel együtt előtérbe kerültek a később kialakuló szövődmények (szem, vesék, idegrendszer, érrendszer, stb.), melyek mind az élettartamot, mind az életminőséget hátrányosan befolyásolják.

Sokan talán nem is tudják, hogy rendszeres testmozgással, megfelelő étkezéssel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal az életminőség romlásának folyamata lelassítható vagy olykor teljesen meg is állítható.

Európa országaiban a cukorbetegség (diabétesz) előfordulási gyakorisága kb. 5%-ra tehető. Ez a szám nem csak a diagnosztizált eseteket tartalmazza.

A cukorbetegségnek több formája ismeretes. A gyermekek és a fiatalok között előforduló, úgynevezett I. típusú diabéteszben a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjei károsodnak, ennek következtében az inzulintermelés csökken, illetve megszűnik.

A másik forma az úgynevezett II. típusú diabétesz, ez általában 40 éves kor fölött jelentkezik, és az elhízott embereknél gyakori. Hátterében több ok is meghúzódhat.

diabéteszElőfordulhat az is, hogy van inzulintermelés, néha még túlzott mértékben is, a szervezet sejtjei azonban a sejthártyán lévő érzékelő „receptorok” hibás működése miatt nem érzékelik azt. Máskor a termelődött inzulin mennyisége eleve nem felel meg a szervezet igényeinek.

Előfordulhat az is, hogy hibás szerkezetű inzulin jön létre a hasnyálmirigyben, ezért hatástalan. Meg kell említeni, hogy cukorbetegség gyakran ismétlődő hasnyálmirigy-gyulladások, hasnyálmirigyműtét után, illetve egyes hormontartalmú gyógyszerek szedése kapcsán is kialakulhat.

A cukorbetegség fő tünetei közé tartozik a gyakori szomjúságérzés, a sok folyadék fogyasztása, a nagy mennyiségű vizelet ürítése, a fogyás és a fáradékonyság. A szervezet ellenálló képessége csökken a fertőző betegségekkel szemben.

  • Az I.-es típusú diabéteszben a tünetek hevesek, az egyéb típusoknál lassan alakulnak ki.
  • A II.-es típusnál nem ritka, hogy a szövődményeket előbb észleljük, mint magát a cukorbetegséget.

A diabétesz krónikus betegség, gyógyítani nem lehet ugyan, de megfelelő gondozással, kezeléssel „karbantartható”. Alapvetően fontos a diétás utasítások korrekt követése, valamint a szükség esetén orvos által előírt gyógyszeres vagy súlyosabb esetben inzulinos kezelés.

Sokat segíthet a táplálék-kiegészítők jól megtervezett alkalmazása is. Egy ilyen kiegészítő program

  • ellensúlyozhatja a jellegzetes tápanyaghiányos állapotokat,
  • javíthatja az inzulinérzékenységet,
  • elősegítheti az élettani funkciók normalizálását,
  • és csökkentheti a cukorbetegség egyes szövődményeinek kockázatát.

A szervesen kötött krómot tartalmazó vegyületek, mint például a krómpikolinát (Chromium Max) elősegítik a cukorbetegek inzulinérzékenységének javulását. Az E-vitamin és a magnézium is hasonló hatást fejt ki.

A cukorbetegeknél jellegzetesen lassabban gyógyulnak be a sebek. A C-vitamin és a cink megfelelő mértékű bevitele segít ezen a problémán.

A szénhidrát-anyagcsere állapotának helyreállításában és az esetleges súlytöbblettől való megszabadulásban egyszerre nyújt rendkívüli segítséget egy különleges gyógynövény, a nopal. Kattintson ide és olvasson bővebben a mexikói fügekaktusz kivonatáról, a Nopalinról, A kaktusz legyen veled című írásunkban.

A hosszan tartó cukorbetegség legjellemzőbb szövődménye a kiserek károsodása, ami elsősorban a szem és a vese ereinek állapotában nyilvánul meg. Az antioxidánsok, főleg a növényi karotinoidok – mint például a lutein – csökkentik e károsodások kockázatát.

A cukorbetegeknél felgyorsul az érelmeszesedés (arteriszklerózis), ennek következtében az életet veszélyeztető szív- és érrendszeri (kardiovaszkuláris) betegségek alakulnak ki. Ezen szövődmények megelőzésében segítségünkre lehetnek

Cukorbetegségben romlik a kalcium felszívódása, fokozódik viszont a kiürülése. Nem meglepő tehát, hogy a cukorbetegek, különösen az I. típusban szenvedők hajlamosak a csontritkulásra (oszteoporózis), ezért a kalcium és magnézium rendszeres és megfelelő mennyiségű pótlására náluk fokozottan ügyelni kell.

Erre a Strong Bones és a Power Mins nevű készítmények a legalkalmasabbak. Az említett korszerű termékek az ásványi anyagokat szerves kötésben tartalmazzák, ami alapfeltétele a jó felszívódásnak.

Élelmiszereink csökkent tápanyagtartalma és napjaink környezetszennyezési mutatói mellett minden, az egészséges életmódjára adó ember számára elengedhetetlenül fontos a hiányzó tápanyagok pótlása.

Ez természetesen a szükséges mennyiségéken túl, elsődlegesen minőségi kérdés, amelyre a cukorbetegségben szenvedőknek különösen ügyelni kell. Győződjön meg Ön is az említett termékek kiváló minőségéről. Kérjük, kattintson ide és olvassa el a CaliVita® International termékminőségi ajánlását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy e készítményeket a szerveze legjobban akkor tudja hasznosítani, ha két étkezés között fogyasztja őket.

A cukorbetegség komoly terhet jelent minden szenvedőre. A homeosztázis felborulásával és a szervezet rendellenes működése által kialakult elváltozások azonban visszafordíthatóak.További termékeink regisztrált felhasználóink számára elérhetők.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Legyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!