Depresszió nélkül

Egész nap fáradt, rosszkedvű, de éjszaka mégsem tud pihenni?

Alig eszik valamit, pedig mindig jó étvágya volt? Nem izgatja fel túlságosan gyermeke rossz osztályzata, pedig régen még együtt is tanultak? Nem kizárt, hogy egy kis depresszió lett úrrá a testén.

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.A társadalom sokáig nem ismerte el betegségként a depressziót, és sokan nem is értették meg, hogy egy-egy depressziós ismerősük "miért hagyta így el magát?"

Napjainkban az orvos tudomány már egyértelműen bebizonyította, hogy a depresszió igenis egy létező betegség. Sőt, oly mértékben létező, hogy a WHO szerint 2020-ra a társadalomra legterhelőbb betegséggé fog előlépni.

A depresszió alattomos, de mára már jól kezelhető. Sokan nem ismerik fel a tüneteket hosszú hónapokig, csak már megkésve, amikor valami nagy baj történt. A legtöbben egy kis levertségre, meg rengeteg munkára hivatkoznak. Az esetek többségénél így is kezdődik. Baj csak akkor van, amikor ez a bizonyos levertség már hónapok óta tart.Pedig a tünetek könnyen felismerhetőek.

A tünetek

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.A depresszió tünetei közé tartozik, ha valakit állandósult szomorúság, szorongó vagy "üres" érzés nyomaszt.Alvászavaroktól szenved, túl sokat vagy éppen túl keveset alszik, esetleg túl korán ébred.

De a hirtelen lecsökkent étvágy és súlyvesztés, vagy éppen a váratlan étvágyfokozódás és súlynövekedés is szembetűnő lehet. A depresszióban szenvedők gyakran elvesztik az érdeklődésüket, minden olyan dolog iránt, amelyek régen örömet okoztak, beleértve akár a szexuális életet is.

Fokozottan ingerlékenyek lesznek, nyugtalanság, feszültség lesz úrrá rajtuk. Előfordulhatnak koncentrálási, emlékezési zavarok, a vezető beosztású embereknél pedig akár a teljes döntésképtelenség is.

Számos esetben lelassul a gondolkodás, a beszéd és a mozgás, helyette feledékenység és fáradékonyság lép fel. Az állandó energiaszegény állapot, a folytonos fáradtságérzet és a negatív gondolatok, akár az öngyilkosság gondolatáig is elmehetnek.

Olykor felléphetnek különböző szervi okok nélküli testi tünetek is, ami a kezelésekre nem reagál. Például krónikus, szűnni nem akaró fájdalom vagy emésztési zavarok.

Téli depresszió

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.A depressziónak számtalan válfaja létezik, melyek kötődhetnek például életszakaszokhoz (szülés utáni depresszió, időskori depresszió), de akár évszakokhoz is. Általában biológiai, pszichológiai és környezeti tényezők együttes hatása váltja ki.

Az ún. "téli depresszió" a depresszió sajátos formája, szezonális hangulati zavarnak (seasonal affective disorder - SAD) is nevezik. Köztudott, hogy a borús hónapok beköszöntével, a levertséggel járó állapotok száma megugrik, ami elsősorban a természetes fény hiányára vezethető vissza.

A téli depresszió speciális jellemzője az állandó álmosság és a fáradtságérzés. A más hónapokban aktív emberek kedvetlenné, levertté, visszahúzódóvá válnak. Gyakori a fokozott étvágy, amely elsősorban szénhidrátra, édességre irányul, ezért gyakori testi tünet a felesleges kilók megszaporodása.

Sokan gyakrabban néznek ilyenkor a pohár fenekére. Az északi országokban például megfigyelhető a téli hónapokban a megnövekedett alkoholfogyasztás, melynek egyik gyökere valószínűleg szintén a hosszú téli sötétség. Jellegzetes tünet a szexuális kedv megcsappanása is.

Egyes kutatók az okokat a téli álomra vezetik vissza, illetve annak "maradványtünetének" tulajdonítják. A téli depressziót egy bizonyos hormon, a melatonin fényhiány okozta túltermelődésével is összefüggésbe hozták. Ezért szokták tanácsolni, hogy az egyik legjobb hagyományos gyógyír, ha minél több időt töltünk természetes fényben. Gyakran ez elég nehezen kivitelezhető, hiszen mikor munkába indulunk még-, amikor pedig hazafelé tartunk, akkor pedig már sötét van.

Kezelés

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.Mindenképpen foglalkozni kell a depresszió kezelésével, mivel súlyosabb esetekben negatívan befolyásolhat emberi kapcsolatokat, testi épséget, munkavégző képességet, sőt szélsőséges esetekben akár az életet is veszélyeztetheti.

Mára már bizonyított tény, hogy a depresszió hátterében bizonyos agyi ingerületátvivő anyagok egyensúlyának felborulása áll. Ezen ingerületátvivő anyagok közül a legfontosabbak a szerotonin, a noradrenalin és a dopamin.

A modern orvostudomány ezen ingerületátvivő anyagok egyensúlyának visszaállításával kezeli a depressziót. Ehhez úgynevezett antidepresszánsokat alkalmaznak. Az antidepresszánsok legnagyobb hátránya, hogy rengeteg mellékhatással rendelkeznek, ráadásul a betegek mintegy 30 százalékánál egyáltalán nem is működnek.

Egyes gyógyszerek mellékhatásai a májat és a vesét, de vannak a szívet és a pajzsmirigyet károsító mellékhatással rendelkező antidepresszánsok is.

Megoldás mellékhatás nélkül - Rhodiola rosea

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a különböző gyógynövények, és az abból készített táplálék kiegészítők.

Minden nép évszázadok óta használ gyógynövényeket, csak a legtöbb helyen háttérbe szorultak a tudományosan kifejlesztett gyógyszerek felemelkedésével. Pedig hatásuk gyakran megkérdőjelezhetetlen, hiszen több emberöltőn keresztül bizonyítottak őseinknek.

A keleti népek egyik ilyen kedvelt és tisztelt gyógynövénye az aranygyökér, vagy más néven a sarki gyökér. Évszázadokon keresztül alkalmazták sikeresen vértisztító, keringés javító hatása miatt, illetve szívinfarktus megelőzésére.

Tibetben rendszeresen használják rossz hangulat, krónikus fáradtság ellen, és igen népszerű teljesítménynövelő szerként is. De kezelnek vele álmatlanságot, impotenciát, különböző bélbajokat és idegrendszeri betegségeket is.

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.A modern kor embere is felfigyelt aRhodiola rosea nagy népszerűségére a népi gyógyászatban. A múlt században már tudományos igénnyel vizsgálták a Rhodiola gyógynövény kivonatának hatásait. Megfigyeléseik alapján adaptogénként kategorizálták.

Az adaptogén gyógynövényeknek több nagyon szigorú kritériumnak kell megfelelni: Folyamatos normalizáló hatást kell kifejtenie az egyén pszichológiai funkcióira, az általa folytatott tevékenységnek nem specifikusnak kell lennie, fenn kell tartania a normális testi funkciókat, a szervezetet érő folyamatos támadásokkal szemben. Normalizálnia kell a testi funkciókat, tekintet nélkül a meglévő kóros állapotokra.

Magyarul, korrigálnia kell az alul- vagy túlműködéseket a testünkben. Mindezen jótékony hatást pedig a szervezet megzavarása vagy károsítása nélkül kell kifejteniük. Mindössze 21 gyógynövényt kategorizáltak adaptogénként Rhodiola-n kívül, melyek mind maradéktalanul megfelelnek a szigorú követelményeknek.

A Vasfüggöny után szabadon

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.A hatvanas években a Rhodiola rosea-t nagy titok övezte, mivel a volt Szovjetunióban az űrhajósok, élsportolók és az idősödő pártvezetők szellemi és fizikai teljesítőképességének növelésére használták.

Természetesen ez ma már nem így van. Igaz, a kereskedelmi célú termesztése nem volt egyszerű faladat, mivel a növény a természetben csak 3.000 méteres magasságban, mostoha körülmények között és igen lassan fejlődik.

A begyűjtésre alkalmas vastagabb gyökerű növények 8-15 évesek. A Rhodiola fejlődési ideje szántóföldi termesztésben ugyan rövidebb, de még így is csak a 4 éves növény alkalmas a begyűjtésre és feldolgozásra.

Dobozba zárt nyugalom

A Rhodiolin megoldást jelenthet a depresszióra.Napjainkban már itthon is mindenki számára elérhető az egykoron csak a beavatottak számára tartott adaptogén gyógynövény, a Rodiola rhosea kivonata.

Egyetlen Rhodiolin kapszula 100 mg Rhodiola rosea kivonatot és 5 mg cinket tartalmaz.

Az agyban a vas után cinkből van a legtöbb. Több kutatás bizonyította, hogy a depressziós emberek vérében a cink alacsonyabb szintet mutat a normálisnál. Sőt egy vizsgálat például szoros kapcsolatot talált a szülés utáni depresszió és a vér alacsony cink tartalma között.

A Rhodiola rosea és cink egymást jól kiegészítve és támogatva segít leküzdeni az alattomos kórt, a depressziót. Próbálja ki, nem fogja megbánni!

Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a Rodiolia Rosea gyógynövénykivonatát, a Rhodiolint!

 

Ha pedig már van BioHarmonex készüléke, akkor futassa rendszeresen az Idegek és a Lazítás programot, ami tökéletes megoldást jelent a depresszió tüneteinek enyhítésére.

 

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Hírlevél olvasóink írták:

Kedves Mária,

Éppen most ültem a számítógéphez és kezdtem el dolgozni szombat lévén is. Olvasván sorait, igaza van, nagyszerűnek tartom a felszólítását és eleget is teszek neki.

Gyorsan elintézem a dolgaimat a neten és megyek a kertbe, a telekre, pedig megvallom őszintén éppen nem akartam kimenni a telekre sem! - e felhívás kilendített a bezártságból.

Értelme volt és van a leveleinek, sőt más ismerőseimnek is továbbítom őket! Nagyon nagyon köszönöm,

ChatlinLegyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!