A nélkülözhetetlen C-vitamin

...avagy az élet sava!

C vitaminHa az emberek jobban ismernék, a világban sokminden másként lenne!

Az aszkorbinsav antioxidánsként fejti ki áldásos hatását a szervezetünkre. A napi beviteléről szóló 60 mg-os legendák azonban csak a skorbuttól óvnak meg bennünket.

Ettől azért jóval többre van szüksége a szervezetünknek a mai környezetszennyezés mellett!

A valódi áldás

C vitaminNapjainkban már szinte minden iskolás gyermek tudja, hogy mi az a C-vitamin. Ma már a skorbut sem jelent ránk veszélyt, és a tengerészek is tudják, mi mindent kell egy hosszabb utazásra magukkal vinniük.

Számolnunk kell viszont (többnyire a saját hibánkból adódóan) a helytelen táplálkozás következményeivel, aminek eredményeként fellépnek a modern társadalom "járványai", vagyis a csontritkulás, a vérszegénység, a kövérség, az ellenálló-képesség gyengülése, a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek nagyszámú előfordulása.

Mi köze a C-vitaminnak mindehhez?

Nagyon sok! Ugyanis a felsorolt betegségek kialakulásának egyik oka pontosan a C-vitamin hiánya (más vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiánya mellett).

A skorbut nem a hiány első tünete. A skorbut a szervezet végső összeomlásának a jele, a halál előtti tünetegyüttes, és nagyon széles szakadék van a skorbut és az egészséges állapot között…

Ha a nem megfelelő táplálkozás miatt valaki meghűl, és tüdőgyulladásban meghal, a diagnózis tüdőgyulladás lesz, nem helytelen táplálkozás, és az orvosa valószínűleg csak a tüdőgyulladást kezelte.

Szent-Györgyi Albert

Nem véletlenül mondják, hogy az egészséges érrendszer az egészséges szervezet alapja, hisz ez felel a tápanyag és az oxigén "szállításáért" a test minden egyes sejtjébe. Az egészséges erek azok, melyek elég erősek, ugyanakkor rugalmasak, átjárhatóak, sima belső érfallal rendelkeznek, melyeken nincs lerakódás, sem aterosklerotikus hordalék.

Ebben kulcsszerepet játszik a C-vitamin, mivel hozzájárul az elasztin és a kollagén képzéséhez (ezek szükségesek az erek rugalmasságához és erősségéhez), és egyúttal tisztítja a belső érfalat is.

A C-vitamin szerepe

C vitaminMegsemmisíti a fölösleges vérzsiradékot azáltal, hogy gyorsítja az elégetésüket. Egyúttal elősegíti a májban képződő koleszterin epesavakká való átalakulását.

Védi ereinket és ezzel szívünket is, mivel az egyik legerősebb antioxidáns. A C-vitamin pozitív hatásai ezzel a felsorolással még távolról sem értek véget.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a C-vitamin gátolja a nitrozaminok keletkezését, melyek jelentős szerepet játszanak a rákos sejtek kialakulásában és növekedésében. Nagy segítséget nyújt a dohányosoknak, és az éppen leszokni kívánóknak, antioxidáns hatása miatt.

Segíti a hemoglobin és a vörös vérsejtek képződését a csontvelőben. Azáltal, hogy segíti a vas felszívódását az emésztőrendszerben, rendkívül jelentős szerepe van a vashiány okozta anémia megelőzésében, és gyógyításában.

Nem utolsósorban szólnunk kell a C-vitamin szerepéről az immunrendszer erősítésében és az allergia mérséklésében.

"A C-vitamin felfedezése érdekes témául szolgálhatna akár egy regény megírásához is. Ma már nehezen tudnánk elképzelni, hogy..."

a paprika sztori >>>

No de mennyi is az annyi?

C vitaminVan azonban egy bökkenő! A felsorolt funkcióit a C-vitamin csupán akkor tudja kifejteni, ha a szervezetben elegendő mennyiség van belőle!

Az általánosan elfogadott adag a - régebben a skorbut megelőzésére javasolt - 60-80 milligramm, de ez a nézet napjaink lég-, étel-, és környezetszennyezési mutatói mellett tarthatatlan.

Szent-Györgyi naponta 1.000 milligramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült.

A neves táplálkozáskutató, Dr. Michael Colgan 5.000 milligrammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja pedig napi 10-18 gramm volt.

Ehhez képest a mai átlagember jó, ha napi 80-100 milligramm C-vitamint fogyaszt. A szervezet számára szükséges adagot nagyban befolyásolják az életkörülmények.

Bizonyított tény, hogy minden igyekezetünk ellenére, ami a racionális táplálkozást célozza, nem tudunk sejtjeink számára elegendő mennyiségű C-vitamint biztosítani. Ezt nemcsak a tápanyagokban szegény termőföld, vagy az élelmiszerek feldolgozása, illetve tárolása okozza, de a helytelen életmódunk is.

Naponta 500 milligramm C-vitamin látványosan csökkenti a rákos megbetegedések, valamint a szív- és érrendszeri problémák kialakulását, vagyis a halálozás kockázatát. Tudományos kutatások szerint napi 10.000 milligramm C-vitamin feltűnően növeli a rákos betegek túlélési idejét.

Azt állítják, hogy a szív- és érrendszeri károsodások mutatói javulhatnak ekkora adag aszkorbinsav hatására, sőt, az immun- és a neuroendokrin rendszer megfelelő működéséhez is szükség van ennyi C-vitaminra.

A vesekőképződésről, a húgysavszint növekedéséről, a túladagolt C-vitamin okozta problémákról szóló jelentések megalapozatlannak bizonyultak.

C vitaminMég egy egyszerű nátha is megsokszorozza a szervezet C-vitamin igényét. Egy komolyabb betegség esetén olyan tömegű C-vitamin használódhat fel a gyógyuláshoz, hogy a bélrendszerből akár napi 20.000 mg is felszívódik.

Az emberi test C-vitamin szükséglete 1.000-10.000 mg között állapítható meg. A szükségletünk attól függ, hogy milyen életet élünk.

Azon tényezők közül, melyek szó szerint megsemmisítik szervezetünkben a C-vitamin molekulákat, csak néhányat említsünk:

  • a stressz,
  • a dohányzás,
  • az alkohol,
  • az orvosságok,
  • a túlzott fizikai terhelés,
  • a klimax,
  • az ismétlődő fertőzések (főleg lázzal járó állapot),
  • a terhesség és szoptatás,
  • az 55 évet meghaladó életkor és még folytathatnánk.

Dohányosok esetében minden egyes elszívott cigarettára 50 milligramm C-vitamint kellene számolni, a szervezet alapvető igényén felül.

A fölöslegben felvett aszkorbinsav könnyen távozik a vizelettel.

A tévedések elkerülése végett: a C-vitaminnak a vizeletben való megjelenése még nem azt jelenti, hogy ne tudna többet felhasználni a szervezet. Ha tovább növeljük az adagot, már elkezd ürülni a vizelettel, miközben tovább emelkedik a vérben kimutatható mennyisége is. Ami eközben áldásos hatását fejti ki a szervezetünkre.

A szükséges C-vitamin szint biztosítása és huzamosabb megtartása a szervezetünkben csak olyan készítménnyekkel érhető el, melyek a legmodernebb, késleltetett felszívódást biztosító technológiával készültek. Kattintson ide, és ismerje meg a folyamatos felszívódású vitaminok jelentőségét.

Gondoskodjon megfelelő minőségű és mennyiségű C-vitaminról, és meglátja a szervezete meg fogja ezt Önnek hálálni.

Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a CaliVita folyamatos felszívódású, Time Released C-1000 készítményét!

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Hírlevél olvasóink írták:

Kedves Mária,

Éppen most ültem a számítógéphez és kezdtem el dolgozni szombat lévén is. Olvasván sorait, igaza van, nagyszerűnek tartom a felszólítását és eleget is teszek neki.

Gyorsan elintézem a dolgaimat a neten és megyek a kertbe, a telekre, pedig megvallom őszintén éppen nem akartam kimenni a telekre sem! - e felhívás kilendített a bezártságból.

Értelme volt és van a leveleinek, sőt más ismerőseimnek is továbbítom őket! Nagyon nagyon köszönöm,

ChatlinLegyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!