Védőital a munkahelyeken

Magyarországon a védőital alkalmazását a törvény is előírja, és pontosan meghatározza, hogy milyen melegben és milyen időközönként mennyi italt kell biztosítani a dolgozóknak.

A különböző irodák és irodaházak vásárolják is a palackozott ásványvizeket, és ital automaták is sok helyen üzembe vannak helyezve. De a védőital szerepe manapság már nem csupán egyszerű folyadékpótlásra korlátozódhat.

Mi lenne, ha a folyadékpótláson túl a munkavégzés hatékonyságát is jelentősen növelni tudnánk egy újfajta védőitallal, ami kedvezőbb árban van, mint a hagyományos megoldások?

Törvényi előírások

Igyon lúgos vizet védőital gyanánt.A kiváló munkavégzéshez nem csak a szép munkakörnyezet szükséges, hanem számos munka-egészségügyi követelménynek is meg kell felelni.

Rendelet szabályozza, hogy milyen hőmérsékleten, milyen fényviszonyok között, mekkora terület kell egy munkavállalónak, és hogy hány perces szünetekkel kell a munkát biztosítani.

Ezeket az előírásokat egy 1996-os népjóléti minisztériumi rendelet szabályozza. Az APEH álláspontja szerint a védőital a munkavégzéshez szükséges, és a munkáltató által kötelezően biztosított ellátásnak tekinthető. Ezért ez egyáltalán NEM minősül adóköteles természetbeni juttatásnak.

A munkaadó döntése, hogy csapvíz helyett ásványvizet vagy tisztított vizet biztosít munkatársai számára, ezzel is javítva a munkakörülményeket.

A víz jelentősége munka közben

Igyon lúgos vizet védőital gyanánt.Néhány évtizeddel ezelőtt a védőital szó hallatán tűző napon csákányozó kubikusok vagy kohók mellett izzadó vasmunkások jutottak az emberek eszébe.

Napjainkban a védőital szóra már egy újabb kép is bevillan. Ez pedig a gyakran légkondicionáló nélküli irodában, 12 órát robotoló mérnökök, számítás technikai szakemberek, könyvelők és hivatali dolgozók képe. Nekik is szükségük van védőitalra.

Természetesen az irodai dolgozók esetében ritkán kell tartani mondjuk a tűző napon kapható hőgutától, de a nem elégséges vízbevitel náluk is súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Például a magyar nők legalább 70 százalékánál előforduló emésztési zavarok és székrekedés egyik fő oka a nem elégséges vízbevitel.

Az állandóan visszatérő, kellemetlen fejfájás hátterében is gyakran a vízhiány áll. Besűrűsödik a vér, nem lesz tökéletes a véráramlás, és egész egyszerűen kevesebb vér jut az agyba. De vannak ennél súlyosabb következményei is az elégtelen vízbevitelnek.

A már előbb említett besűrűsödött vér a rossz táplálkozás és magas stressz szint miatt kialakult lerakódásokat nem tudja megfelelően elhordani. Ezáltal pedig növekszik például az infarktus előfordulásának a veszélye.

Tehát mindenképpen érdemes törekedni arra, hogy az irodákban dolgozók is megfelelő mennyiségű és minőségű vizet fogyasszanak. Ezen a ponton kell elgondolkozni azon, vajon milyen formában és milyen minőségű folyadékot kapjanak a dolgozók?

A lehetőségek

Igyon lúgos vizet védőital gyanánt.Hazánkban általában négy lehetőségből szoktak választani az irodai dolgozók vízellátásával kapcsolatban.

Az első, hogy egyszerűen az irodához tartozó konyhában lévő vezetékes csapvizet kell inniuk a dolgozóknak.

Figyelembe véve a magyarországi csapvíz szennyezettségének szintjét, nem éppen a legideálisabb védőital megoldás.

A második lehetőség az italautomata felállítása, ami különböző porok és adalékok hozzáadásával az egyszerű vezetékes vízhez kávét, teát vagy valamilyen üdítőt állít elő. Az egyébként is adalékokkal és szintetikus hatóanyagokkal teli világunkban, már más sem hiányzik, mint kemikáliákkal megpakolt csapvíz, mint védőital!

A harmadik lehetőség, különösen kisebb irodákban, a palackozott ásványvíz vásárlása. Ez már egy fokkal jobb, de nem éppen költségkímélő megoldás. Ráadásul valakinek folyton cipekednie kell, és a PET palack sem környezetkímélő megoldás.

A negyedik lehetőség pedig a nagyballonos vízadagoló üzembeállítása. Árban jobban jövünk ki, mint a palackozott ásványvízzel, és helybe is hozza a szolgáltató. De rengeteg gondot okozhat a tárolás, és számolni kell a jelentős gépbérleti és karbantartási díjjal is.

Ám van egy ötödik, és egyben a lehetőségek közül a legjobb választás, az irodák dolgozóinak védőitalával kapcsolatban. Az Aquarion víztisztító és vízionizáló berendezés!

A tökéletes megoldás

Igyon lúgos vizet védőital gyanánt.Az Aquarion víztisztító és vízionizáló gép az egyszerű csapvízből egy tökéletes tisztaságú, antioxidáns hatású, lúgos kémhatású vizet állít elő.

Az Aquarion a bejövő csapvizet először egy 0,01-es speciális BioStone szűrővel alaposan megtisztítja, majd titán-platina elektródák segítségével szétválasztja a vizet lúgos és savas kémhatású vízre.

Az Aquarionnal előállított lúgos víznek számos élettanilag pozitív hatása van. Erős lúgosító, kétszer-háromszor annyi oxigént tartalmaz, mint a normál csapvíz, és mínusz 800-as ORP értékkel rendelkezik, azaz nagyon erős antioxidáns hatással bír.

Mit jelentenek ezek a tulajdonságok?

Igyon lúgos vizet védőital gyanánt.A lúgosítás az utóbbi években az egészségükkel foglalkozók figyelmének a középpontjába került, mert egyre több orvos ad annak hangot, hogy rengeteg betegség hátterében szervezetünk elsavasodása áll. Ez ellen pedig lúgosítással lehet védekezni.

A két-háromszoros oxigén szint jelentősen növeli az egész test, de különösen az agy oxigén ellátottságát. Ezáltal javul a koncentrációs készség és a munkavégzés hatékonysága.

Az ORP érték az egyik legfontosabb tulajdonsága az Aquarionnal előállított lúgos víznek. Az oxidációs redukciós potenciál (ORP) egy olyan jelzőszám, amely megmutatja, hogy egy folyadék, például egy pohár juice, mennyire képes semlegesíteni a káros, oxidatív folyamatokat a testünkben. Ez az érték annál jobb, minél kisebb. Annál erősebb az antioxidáns hatás is!

Például 1 pohár narancslé ORP értéke mínusz 230, míg az Aquarionnal ionizált lúgos vízé mínusz 800! Ha létezik a tökéletes védőital, akkor ez itt az!

Cégvezetők figyelem

Igyon lúgos vizet védőital gyanánt.Mit nyer egy cégvezető, ha védőitalnak az Aquarionnal előállított lúgos vizet választja?

Először is nagyságrendekkel jobb koncentráló képességű, egészségesebb és hatékonyabban dolgozó munkatársakat nyerhetünk. A táppénzes hiányzások száma jelentősen csökken, a kreatív gondolkodású kollégák száma viszont nő!

Anyagilag is jó befektetés az Aquarion, ugyanis költségként elszámolható, és a megvásárlás költségén felül a későbbiek során csak a szűrőt kell 4.000 literenként cserélni. A szűrő ára 20.000 Ft, így a vízdíjjal együtt mindösszesen 6 Ft-ra jön ki az antioxidáns hatású, lúgos védőitalunk literenként.

Az Aquarionnak nincs szerviz igénye, és a szűrőcserét bármelyik kolléga 2 perc alatt el tudja végezni. Interneten vagy telefonon meg lehet rendelni az új szűrőt, és 24 órán belül házhoz szállítja a futárszolgálat. Ráadásul nem kell egy külön tároló helyet fenntartani a göngyölegnek és a csere ballonoknak.

Kattintson ide, és olvasson bővebben a tökéletes védőital készítőjéről, az Aquarion vízionizáló készülékről!

 

Aquarion vízionizátor a tiszta lúgos ionizált víz forrása!

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!