Ha nem elég hogy lúgos, de legyen tiszta is!

A hazai piacon egyre bővül a kínálat vízionizálók terén, köszönhetően annak, hogy az emberek egyre több információt kapnak a lúgosítás fontosságáról, és számtalan élettani előnyéről.

Gyakran merül fel az a kérdés, miként válasszam ki magamnak a megfelelő készüléket? Milyen szempontok alapján döntsek? Az egyik ilyen nagyon fontos szempont az ionizálóhoz tartozó szűrő minősége.

Iható, de ez még nem az igazi

Az UltraBioStone szűrő rétegei kiszűrnek minden káros szennyezőanyagot a vízből. Ahhoz, hogy a lúgos víz tényleg pozitívan hasson a szervezetünkre, nem elég csak lúgosnak lennie, hanem mindenfajta szennyeződéstől is érdemes előbb megtisztítani.

Magyarországon a vezetékes víz ihatónak van minősítve a vízügyi hatóságok által, de rengeteg olyan szerves és szervetlen szennyeződést tartalmazhat, ami hosszú távon nem biztos, hogy jót tesz a testünknek.

Elég, ha az elöregedett vízvezetékrendszert vesszük figyelembe, vagy ha a különböző gyárak melléktermékeire gondolunk, melyek gyakran tisztítatlanul kerülnek folyóvizeinkbe. De vehetjük egyszerűen a klórt is, amivel ivóvizünket fertőtlenítik a különböző baktériumok és vírusok ellen. Sajnos, nem mindig teljes sikerrel.

Ezeket a káros anyagokat ki kell szűrni a vízből, mielőtt ionizáljuk. Ugyanakkor a legtöbb ionizálóhoz csak egy egyszerű szénszűrő tartozik, ami önmagában még nem 100%-os megoldás.

Baktériumok, vírusok, gombák

Az UltraBioStone szűrő rétegei kiszűrnek minden káros szennyezőanyagot a vízből. A legfontosabb elvárás egy víztisztítóval szemben, hogy kiszűrje a különböző baktériumokat, vírusokat, gombákat és megvédjen bennünket az ilyen típusú megbetegedésektől.

A legkisebb méretű vírusok az úgynevezett rhinovírusok, melyek számos változata felelős például a megfázásokért. Ezek mérete 0,023 mikron. Ezt a 0,01 mikoronos UltraBiostone szűrő minden nehézség nélkül kiszűri.

Ez azért fontos, mert minden más vírus, gomba és baktérium ettől már nagyobb méretű. Ezek összefoglaló táblázatát angol nyelven itt találja meg: http://ionizers.org/Sizes-of-Bacteria.html

Az UltraBioStone szűrő

Az UltraBioStone szűrő rétegei kiszűrnek minden káros szennyezőanyagot a vízből. Míg a piacon kapható ionizálók nagy része csak egy egyszerű 0,1-0,2 mikronos szénszűrőt használ, addig az Aquarion vízionizáló olyan saját UltraBioStone szűrővel rendelkezik, ami messze a többi vízionizáló elé helyezi.

Az Aquarionban használt 0,01 mikronos szűrő ugyanis a vese dialízishez használt szűrési tartománynak felel meg. Ezen még fent említett 0,023 mikronos rhinovírus sem jut át!

Ez a legmagasabb fokú olyan szűrés, ami még nem szűri ki a hasznos ásványi ionokat a vízből, és egyúttal megtartja a víz elektromos vezetőképességét is. Ugyanakkor minden ártalmas anyagot a molekulaszűrési tartományban felfog, és ezzel egy tiszta, finom, egészséges vizet ihatunk.

Ráadásul a nagyfokú szűrés előtt az UltraBioStone szűrő turmalin rétege energetizálja a vizet, és javítja az ízélményt is. Ezért van az, hogy az Aquarion készülékkel előállított lúgos víz tényleg nagyon finom, szemben a lúgos vizekre jellemző erős karcos ízzel. Próbálja ki, szívesen látjuk egy vízkóstolóra!

Ha nem ismeri még az Aquarion vízionizáló berendezést, akkor kattintson ide, és olvassa el A lúgos vizek királya című írásunkat.Aquarion víztisztitó és vízionizáló