Meddig tartható el az ionizált lúgos víz?


Ha valaki szeretné magával vinni a lúgos vizet, például a munkahelyére, akkor a legegyszerűbb megoldás erre a kiürült ásványvizes palack felhasználása.

Sajnos azonban a PET palack nem a legjobb megoldás bármilyen víz tárolására, mert a műanyag bizonyos mértékig visszaoldódik a vízbe. Kivételt képeznek ez alól a polikarbonátból készült keményfalú víztároló palackok. Manapság már bármelyik túraboltban kaphatók ilyen jobb minőségű literes kulacsok.

Az igazi kérdés azonban nem a tárolás módja, hanem az, hogy a leengedett lúgos víz mennyi ideig őrzi meg a lúgosságát. Hogy ezt kiderítsük, az Aquarion vízionizálót közepes fokozatra állítva leengedtünk egy üvegbe lúgos vizet, és 24 óránként elvégeztük a lúgos víz, korábban már bemutatott indikátoroldatos pH mérését. A színskála szerint a kék eredmény 8-as feletti pH-t jelent.

A lúgos víz pH-ja mintavételkor

A lúgos víz mintavételkor pH 8

A lúgos víz pH-ja 1. nap múlva

A lúgos víz pH-ja 1 nap múlva

A lúgos víz pH-ja 2. nap múlva

A lúgos víz pH-ja 2 nap múlva

A lúgos víz pH-ja 3. nap múlva

A lúgos víz pH-ja 3 nap múlva

A lúgos víz pH-ja 4. nap múlva

A lúgos víz pH-ja 4 nap múlva

A lúgos víz pH-ja 6. nap múlva

A lúgos víz pH-ja 6 nap múlva

 

Mint ahogy az a fotókon is jól látszik az ionizált lúgos víz sokáig megőrzi a lúgosságát. Ennek ellenére a gyártó azt ajánlja, hogy az a legjobb, ha a gépből leengedett friss vizet napi/aznapi alapon fogyasztjuk.

Ez a hosszú eltarthatóság azonban lehetővé teszi, hogy akkor is megkóstolhassa a lúgos vizet, ha vidéken lakik. Kattintson ide, és olvasson erről az ingyenes lúgos víz kóstolóról.


Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről az egészséges lúgos víz forrását, az Aquarion vízionizáló készüléket!


Aquarion az ionizált lúgos víz forrása