Sokat eszünk és keveset iszunk

Pontosan tudjuk, hogy sokkal többet eszünk és kevesebbet iszunk, mint amire szükségünk volna. Mégsem változtatunk a helytelen étrendünkön.

Sokat eszünk és keveset iszunk.Ráadásul tényleg nagyon keveset iszunk, és ilyenkor sem vesszük figyelembe testünk valódi igényeit.

Szervezetünk bármihez alkalmazkodik, így a kevés folyadékfogyasztáshoz is. Gyakori probléma, hogy a szomjúságérzet megjelenése után iszunk, pedig ez már testünk "vészjelzése" a komolyabb folyadékvesztés megelőzésére.

Sőt, az is sokszor előfordul, hogy éhségnek érezzük a szomjúságunkat. És ilyenkor gyakran ivás helyett is az étkezést választjuk. Pedig a megfelelő folyadékpótlás sokkal fontosabb, mint azt gondolná.

Mit is szoktunk inni?

Sokat eszünk és keveset iszunk.2003-ban az egy főre jutó évi átlagos borfogyasztásunk 32,2 liter, a sörfogyasztásunk 75,1 liter volt, azaz 0,8 dl bor és 2 dl sör egy napra számítva.

Az utóbbi évtizedben vált szokássá a szénsavas és cukros üdítő italok fogyasztása.

Bár az egy főre jutó napi mennyiség csak valamivel több mint 1 dl, de meg kell jegyeznem, hogy ezt a statisztikát jelentős mértékben javítják az üdítőitalokat egyáltalán nem fogyasztó idős emberek. Ha csak a fiatalokat vennénk alapul, akkor ez a statisztika sokkal rémesebb képet mutatna.

Sajnos az egészséges, frissen facsart vagy turmixolt gyümölcslevekből ennél jóval kevesebb fogy minden korosztályban.

Sokat eszünk és keveset iszunk.A magyar lakosságon belül jelentős a teafogyasztók aránya, hiszen több mint 1,5 dl tea fogy fejenként naponta.

Ez azonban csak abban az esetben örvendetes, ha cukor nélkül fogyasztjuk, és előnyben részesítjük a zöld teát. Ugyanis a teafűben lévő flavonoidok csökkentik a gyakori szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A kávézás szenvedélyének is sokan hódolnak, hiszen egy főre 0,3 dl a napi kávéadag, ami fejenként 1 presszókávénak felel meg. Ami a megdöbbentő, hogy így a csecsemőkre, az óvodásokra és kisiskolásokra is jut egy-egy eszpresszó.

Sajnos a felsorolt italok közül szinte mindegyik erősen savasít. Az egyetlen kivétel a natúr, ízesítés nélküli zöld tea.

Víz, víz, tiszta víz...

Sokat eszünk és keveset iszunk.Az újszülöttek testének kb. 75-80 százalékát víz képezi. A felnőttek testének kb. 60-70 százaléka víz, vagyis egy átlag 80 kg súlyú felnőtt szervezete kb. 54 liter vizet tartalmaz.

Ebből naponta mintegy 600 ml-t a bőrünkön keresztül elpárologtatunk, a kilégzéssel kb. 400 ml vizet adunk le.

A széklet- és vizeletürítéssel is 800 - 1.500 ml víz távozik szervezetünkből. Ezt a
2 - 2,5 liter vizet naponta pótolnunk kell!

De ebbe a mennyiségbe nem számoltuk még bele a méregtelenítésre használt vízforgalmat, ami további legalább 1 liternyi vizet jelent. Tehát ha nem isszuk meg ezt 3 - 3,5 literes mennyiséget, akkor a méreganyagok kiürítése sem lesz teljes.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a napi folyadék mennyiségbe bele számít-e a tea, a kávé és a leves fogyasztása is? A válasz az, hogy sajnos nem! Ahogyan a mosógép sem tudja tisztára mosni a ruhákat kávéban, a teában vagy a szénsavas üdítőben, ugyanúgy testünk sem tudja a sejteket méregteleníteni tiszta víz hiányában.

...ha nem tiszta, vidd vissza

Sokat eszünk és keveset iszunk.Kézenfekvőnek tűnik a csapvíz fogyasztása, ám a vezetékes víz a kezelés ellenére másodlagos szennyeződéseket, egészségre káros anyagokat tartalmazhat.

Ilyenek például a klór, illetve egyes klórvegyületek, baktériumok, gombák, paraziták, vas, mangán, ólom, sőt még arzén is.

De hormonok és gyógyszermaradványok is fellelhetők a vezetékes vizekben, ahogy azt a Népszabadság 2005. december 1-jei számában olvashattuk:

A gyógyszerek hatóanyagának nagy része a vizelettel eltávozik az emberi szervezetből - és a folyóvizekbe kerül. Budapesten évente mintegy 20 tonna novamidazofen - az Algopyrin és más gyógyszerek hatóanyaga - kerül a természetes vízfolyásokba, emellett női nemi hormonok és fájdalomcsillapítók maradványai úsznak le a folyón.

A jelenleg működő szennyvíztelepi technikák egyike sem alkalmas a kis koncentrációjú gyógyszermaradványok kiszűrésére.

Mindezeknek köszönhető, hogy tőlünk Nyugatra már szinte minden háztartás rendelkezik saját víztisztító berendezéssel.

Nem csak tiszta, lúgos is

Sokat eszünk és keveset iszunk.Ha már energiát fektetünk az otthoni víztisztításba, akkor innen már csak egy apró lépés választ el bennünket az ionizált lúgos víztől.

A ma kapható víztisztítók közül kitűnnek azok, amelyek nem csak megtisztítják a vizet, de egy különleges eljárás során szétválasztják savas és lúgos vízre.

Ilyen víztisztító és ionizáló készülék az Aquarion, mely biztonságosan fogyasztható, oxigénben dús, ionizált ivóvizet állít elő az alaposan megtisztított csapvízből. A lúgos víz kiválóan alkalmas ivásra vagy főzésre is. A savas víz pedig a bőrápolásban fejti ki jótékony hatását, de kiválóan használható vegyszermentes tisztításra és fertőtlenítésre is.

A frissen készített lúgos víz mindamellett, hogy ragyogóan hidratál, közömbösíti testünk savas bomlástermékeit, és segít helyreállítani szervezetünk egészséges pH egyensúlyát. Fogyasztásával ellensúlyozni tudjuk életvitelünk kisebb-nagyobb hibáit.

Az ionizáló készülék a lúgos életforma elengedhetetlen része. Akinek egyszer bekerül az Aquarion a konyhájába, az soha többé nem akar lemondani róla.

Kattintson ide, és nézze meg a vízionizálók királyát, az Aquariont, és olvasson bővebben a lúgos víz jótékony hatásairól.


Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!

Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Legyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!