A lúgos vizek királya, az Aquarion vízionizáló

Egyre többet hallunk arról, hogy a lúgosítás egyenlő az egészséges életmóddal. A lúgos ételek segítségével azonban csak nagyon keveseknek sikerül megteremteni a kívánt pH egyensúlyt.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!A lúgosító táplálék-kiegészítőknek általában monoton ízük van, ezért néhány hónap alatt megunja őket az ember. Azonban a lúgos víz használatával észrevétlenül csempészhetjük konyhánkba az egészséget! Ehhez nincs is szükségünk másra, csak jó minőségű vízionizáló berendezésre.

Az ionizáló berendezés ily módon az egészségünk (lúgosságunk) záloga lehet, ezért koránt sem mindegy, hogy milyen típust választunk.

Mi azért döntöttünk az Aquarion mellett, mert ez a Jupiter termékcsalád legfejlettebb asztali modellje. Összehasonlítottuk a piacon kapható egyéb lúgosítókkal, és azt láttuk, hogy sok más apróság mellett ez a készülék magasabb fokú szűrést, erősebb antioxidáns hatást (ORP), tökéletesebb öntisztító rendszert, összességében nagyobb teljesítményt, hosszabb garanciát (5 év) és lényegesen hosszabb élettartamot (20 év) biztosít, mint versenytársai. Mindeközben a készülék nem igényel karbantartást még a Magyarországon oly sok helyen jellemző kemény vizes területeken sem.

Még Dr. Robert Young, a lúgosítás legismertebb szakértője is az Aquariont ajánlja, sőt saját honlapján, az Egyesült Államokban ezt a készüléket forgalmazza is. Ha még nem látta, akkor mindenképpen nézze meg ezt a rövid videót, amelyben Dr. Young elmagyarázza, hogy milyen hatással van a lúgos víz az elsavasodott szervezetre.


Lúgos víz, az élet vize

A lúgos víz fogyasztásakor is fontos, hogy megfelelő mennyiséget igyunk. Ha a lúgos vízből napi 2 liternél kevesebbet iszunk, akkor nem várhatunk lényeges állapotváltozást. De ha 2-3 litert megiszik belőle, akkor már néhány napos fogyasztás után igen kedvező változásokat vehet majd észre magán.

Az ionizált lúgos víz az első 1-2 hónapban "csak" tisztítja a szervezetet, megtisztítja a bélbolyhokat, kitakarítja a belekből a salakanyagokat, és az erek faláról a lerakódásokat. Hipertoniában szenvedők néhány hét alatt a vérnyomás csökkenéséről számolnak be, de érdekes módon a lúgos víz még a cukorbetegek állapotára is kedvező hatással van.

ORP - Oxidációs redukciós potenciál

Lúgos víz, az élet vize.Ezen kívül a friss lúgos víz nagy mennyiségű oxigénnel látja el a szervezetet, és erősíti, illetve élénkíti az immunrendszert. Csökkenti a fájdalmat és az allergiás panaszokat. Kiemelkedően magas antioxidáns tulajdonsága miatt (-850 ORP) hívják a friss lúgos vizet a fiatalság forrásának!

Ha egy víznek pozitív ORP-je van, akkor oxidál, vagyis öregít. Míg a negatív ORP-vel rendelkező vizek lekötik a szabadgyököket, ezzel meggátolják a szervezet oxidációját, tehát jelentős mértékben lassítják az öregedési folyamatot.

Sokan nem tudják, hogy ez az antioxidáns tulajdonság idővel elvész, ezért a palackozott, boltban kapható lúgos vizek esetében nem is beszélhetünk ilyen antioxidáns tulajdonságról. Sőt, valójában igen ritka, hogy bármilyen víz antioxidáns tulajdonsággal rendelkezzék.

Például a csapvíznek, vagy az ásványvizeknek pozitív + ORP tulajdonságuk van, ami az ionizált vízzel ellentétben elősegíti a szervezet oxidációját, vagyis öregedését. Ezért a legjobb az otthon frissen előállított lúgos víz! Aki ezt egyszer kipróbálta és a hatásait megtapasztalta, az semmi esetre sem fog lemondani róla!

Egy érdekes és otthon is olcsón elvégezhető kísérlettel tudja ellenőrizni, hogy az Ön által fogyasztott víznek van-e mérhető antioxidáns értéke. Vagyis, hogy öregíti vagy fiatalítja vele magát, ha továbbra is azt issza.
(A videó mindössze négy perces.)


Ezt a negatív ORP-t azonban egyáltalán nem könnyű magas fokon előállítani. Ezért a piacon kapható kisebb teljesítményű készülékek jó esetben is csak mínusz -400-450 ORP-ig képesek vizet előállítani. Az ionizálók felső kategóriáját azok a készülékek képviselik, amelyek mínusz -800-850 ORP értékű vizet tudnak készíteni.

Egyedülálló hálós ionizáló kamrájának köszönhetően a Jupiter Aquarion -850 ORP értékű vizet készít. Ezzel még a többi Jupiter készülékkel szemben is jelentős előnyre tesz szert, hiszen például a felújított MicroLite, vagyis új Venus készülék is csak -400 ORP értéket tud előállítani.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!

Élővércsepp kísérlet a lúgos vízzel

Így néz ki az egészséges vér képe!Bámulatos, hogy már egyetlen pohárnyi friss lúgos víz mire képes. Az alábbi két videót egy élővércsepp vizsgálaton rögzítettük. A bal oldali képen látható az etalon, így kellene kinéznie egy egészséges mintának. Sajnos csak nagyon kevés ember vére néz ki ilyen szépen.

Lent a bal oldali videó a kísérleti alanyunk kiinduló vérmintáját mutatja, ami jól láthatóan rolniképződést, vagyis a sav-bázis egyensúly zavart mutat. A jobb oldali videót egyetlen pohár lúgos víz elfogyasztása után, mindössze 15 perc elteltével vettük fel. Azt hiszem nem kell hozzá szakembernek lenni, hogy látssuk a különbséget! Drámai!Az Aquarion vízionizálót pofonegyszerű használni

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Minden beállítás egy gombnyomással történik. Mindössze öt gomb jelentését, kezelését kell megszokni.

Az Aquarion energiafelhasználása rendkívül kedvező. A készülék általában standby módban van, vagyis "alszik", normál felhasználásra csak a tényleges működés során kapcsol.

Ezért használat előtt mindig a POWER gombot kell először megnyomni, mert ez nyitja a készülék belső szelepét. A tetszetős színes, digitális kijelzőn a háttérvilágítás színe üzemmód szerint változik.

Lúgos víz előállításához az ALKALINEgombot kell megnyomni, és a kívánt erősséget beállítani. A kijelző bal oldalán megjelenik egy kék szimbólum és egy kék szám, a kiválasztott szintnek megfelelően.

Savas víz előállításához nyomja meg az ACIDIC gombot. Ekkor a kijelző jobb oldalán jelenik meg egy piros szimbólum és egy piros szám.

A tisztított víz kiválasztásához a PURIFIED gombot kell megnyomni. Ekkor a kijelzőn zöld színnel megjelenik a szimbólum, és a szintet kijelző szám nullát mutat.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Minden egyes kiválasztott szint esetén a készülék angolul bemondja az aktuális programot. Ez a hangerősség állítható, de tetszés szerint ki is kapcsolható.

Az Aquarion mindig megjegyzi a legutolsó használat beállításait és a legközelebbi indításkor automatikusan ugyanezt fogja felkínálni.

Turmalinkristályos ultrabiostone szűrés

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Az Aquarion vízionizáló egy 0,01 mikronos turmalinkristályos ultrabiostone szűrővel megtisztítja a vizet az ionizáció előtt. Erről a 0,01 mikronos ultraszűrésről annyit érdemes tudni, hogy sokkal finomabb szűrést biztosít mint egy egyszerű 0,2 mikronos szénszűrő, amit más ionizálók használnak, viszont még nem teszi tönkre a víz élettani hatásait, mint például az ozmózisos rendszerű 0,0001 mikronos hiperszűrés.

Sokan nem is tudják, de az ozmózis rendszerű szűrők 5,2 - 5,8 pH-t, vagyis savas kémhatású vizet produkálnak. Ezért az RO víz használata esetén fokozottan kell figyelni az ásványi anyag és vitamin bevitelre!

A kijelző bal alsó sarkában lehet a szűrő állapotát, élettartamát folyamatosan nyomon követni. A szűrő 4.000 liter víz tisztítására alkalmas, ami átlagos vízfogyasztás esetén egy négytagú családnak évenkénti szűrőcserét jelent.

Ha a szűrő digitális kijelzője tele állásba kerül, és villog a szűrőszimbólum, akkor eljött a szűrőcsere ideje. A csere mindössze néhány percet vesz igénybe, és egy háziasszony is könnyedén el tudja végezni.

Víz 9 fokozatban

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Az Aquarion vízionizáló 9 eltérő fokozatú vizet állít elő. Az ionizálást savas és lúgos irányba is 4-4 fokozatban képes elvégezni, ami megsokszorozza a felhasználási lehetőségeit. A kilencedik a semleges pH értékű tisztított víz.

Egy extra beállításnak köszönhetően azonban egyedi pH szintek is beállíthatóak, 6 fokozatban. Tehát összesen 24 fokozatú lúgos és 24 fokozatú savas vizet állíthatunk elő vele. Ez összesen 49 fokozatot jelent.

Ez a funkció azért nagyon hasznos, mert lehetővé teszi, hogy a készüléket mindenki a saját vizének keménységéhez hangolhassa. Ez a feszültségszabályozási lehetőség csak igen kevés készülékben van meg.

A lúgos víz fokozatai

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 1
Enyhén lúgos víz,
pH 7,5 - pH 8,5

Ezt a fokozatot a bevezető időszakra ajánljuk. Egészséges szervezet esetén 4-7 napig, valamilyen betegség esetén pedig néhány hétig javasoljuk.

Előfordulhat eleinte napi 3-4 széklet, mivel beindul az emésztőrendszer méregtelenítése. Ez azonban nem hasmenés, ezért nem kell félni tőle! Az első pár napban méregtelenítő tünetek jelentkezhetnek, mint a fejfájás vagy izületi fájdalmak, de ezek hamar meg fognak szűnni.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 2
Enyhétől közepesig terjedően lúgos víz,
pH 8 - pH 9

Ezt a fokozatot már hosszabb ideig, akár néhány hónapig is fogyaszthatja. A legtöbben 2-es vagy 3-as szintű lúgos vizet isznak, de ez kitűnő hideg ételek és saláták elkészítéséhez is.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 3
Közepestől erősig terjedően lúgos víz,
pH 8,5 - pH 9,5

Ivási célokra ez a leggyakrabban használt lúgossági szint. Ideális kávé, tea és egyéb meleg italok elkészítéséhez, de kitűnő rizshez és más szemes termékek főzéséhez is.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Lúgos 4
Erősen lúgos víz,
pH 9,5 - pH 10+

A legerősebb fokozatú lúgos vizet ivásra csak indokolt esetben, intenzív méregtelenítő kúrák, vagy komoly betegségek esetén használjuk. Ez ugyanis nagyon erős méregtelenítő hatást fejt ki a szervezetben. Emellett kiváló zöldségek forrázásához, levesek főzéséhez is, mert a lúgos víz megszünteti a keserű ízt, és jobban kihozza a zöldségek természetes színét.

A savas víz fokozatai

A savas víznek antiszeptikus és antibakteriális hatása van. Mivel összehúzó hatású, tökéletesen alkalmas kozmetikai célokra. Hidratálja és puhítja a bőrt. Nagyszerű eredményeket értünk el vele pattanásos bőr, ekcéma, lábgomba és korpás haj kezelésében, de megoldás a rovarcsípések okozta fájdalomra és viszketésre is.

A haja csillogó és egészséges lesz, ha ezzel mossa, de ionizált savas vízzel fertőtleníthetjük a zöldségeket és gyümölcsöket is.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 1
Enyhén savas víz,
pH 6,5 - pH 5,5

Szájhigiéniai célokra kitűnő. Használja fogmosáshoz, öblítsen torkot vele (gargalizálás), és alkalmazhatja semleges szájvízként is. Hölgyeknek kiváló hüvelyzuhany készítéshez is.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 2
Enyhétől a közepesig terjedően savas víz,
pH 6 - pH 5,5

A bőr gondozásához ajánlott az összehúzó hatása miatt. Használja mosakodáshoz és arctisztításhoz. Férfiak borotválkozás utáni arcszeszként is alkalmazhatják, de nagyon jó hatással van a pattanásos bőrre és korpás fejbőrre is.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 3
Közepestől erősig terjedően savas víz,
pH 5,5 - pH 5

Konyhai eszközök és felületek vegyszermentes tisztításában lehet a segítségünkre, de az ekcémás bőr ecsetelésére is ezt a fokozatot ajánljuk.

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Savas 4
Erősen savas víz,
pH 5 és alatta

A víznek ebben a beállításban sterilizáló hatása van. Használhatja vágólapok és edénytörlők sterilizálásához, valamint zöldségek és gyümölcsök mosásához, bár utána érdemes őket lúgos vízzel is átöblíteni. Ebből készítsen lábfürdőt, ha lábgombától vagy erős lábszagtól szeretne megszabadulni.

Tisztított víz funkció, ionizálás nélküli pH semleges víz

Ezzel a funkcióval víz pH értékét nem változtatjuk meg, egyszerűen csak tisztított vizet kapunk. Az ionizálás nélküli tisztított vizet kalciumlabilitású gyógyszerek bevételére (pl. magas vérnyomásra szedett gyógyszerek) és tápszerek elkészítésérehasználhatjuk.

A lúgos víz a már bevett kalciumlabilitású gyógyszer hatását csökkentheti, ezért az ilyen gyógyszert ne lúgos vizzel vegye be.

Lúgos vizet a pohárba!

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Az Aquarion a legmodernebb és legújabb fejlesztések alapján gyártott vízionizáló készülék.

Modern, esztétikus kialakításának köszönhetően minden konyhában jól mutat, és nem szükséges eldugni a mosogató alá, zárt szekrénybe. Nem csak a csaphoz lehet csatlakoztatni, hanem közvetlenül a hideg-vízvezetékrendszerre is. Így akkor is be tudja kötni, ha gyümölcszuhanyos csapteleppel rendelkezik. Kattintson ide, ha bővebb információt szeretne a vízvezetékrendszerre történő közvetlen csatlakoztatásról.

Az Aquarion víz ionizáló élettartama több mint 20 év! Mivel az árát már az első fél-egy évben behozza, igencsak jó üzletet köt a megvásárlásával.

Áramfelhasználása energiatakarékos (80W), mivel a modern hálós ionizáló kamra kisebb térfogaton is nagyobb mennyiségű vízzel képes érintkezni. Ennek köszönhetően kisebb energiafelhasználással is nagyobb teljesítmény leadására képes.

Az öt rétegű titán-platina elektróda rendszer a készülék legdrágább része. A platinabevonat maximális higiéniát ad az ionizációnak, a titán pedig kimagasló - 20 éves - élettartamot. A hatásfok növelése érdekében 5 db elektródával rendelkezik.

Fontos megemlíteni a szabadalmaztatott SOL szeleprendszert, amely a kívánt áramlási szintek és nyomás fenntartásával megvéd a lerakódások keletkezésétől, valamint az elektrolizáló cella túlterhelésétől. Ez tehát azt jelenti, hogy nem Önnek kell a nyomás szabályozásáról kézzel gondoskodnia.

A világ legfejlettebb öntisztító rendszere - DARC

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!Tovább hosszabbítja az élettartamot a dupla automata ellentétes tisztító rendszer (DARC), mely teljesen eltávolítja a keletkező vízkövet az ionizáló kamrájából és elektródájáról. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Aquarion folyamatosan vízkő-mentesíti magát a háttérben, miközben mi egyszerűen csak lúgos vizet engedünk belőle. Ez a szabadalmaztatott DARC tisztítórendszer annyira a felső kategóriát képviseli, hogy még a többi, alacsonyabb árfekvésű Jupiter modellben sincs benne. A DARC rendszernek köszönhetően a készülék külön karbantartást nem igényel. Nem áll le 20 literenként vagy 12 óránként mint más egyszerűbb típusok, és nem igényel időnkénti karbantartást sem az Ön részéről!

Vagyis az Aquarion folyamatosan ad ionizált vizet, miközben az elektródák tisztításáról a háttérben gondoskodik. Erre Önnek nem kell külön figyelnie, és nem szükséges külön tisztító programot elindítania. Ez egyszerűen automatikusan megtörténik a háttérben.

A lúgosító víztisztítók közül a Jupiter modellek az elsők, amiket nem csak kizárólag hideg vízzel lehet használni. Bár az Aquarion vízionizáló forró vízzel nem üzemeltethető, ezért ha 30° fok feletti víz kerül a gépbe, vészjelzést ad, és automatikusan kikapcsol.

A langyos víz befogadása azért nagyon praktikus, mert például arc, haj és fogmosáshoz jobban fog esni a kézmeleg víz, mint a jéghideg.

MICOM számítógépes rendszer

Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!A készülék vezérlője a MICOM rendszer, mely beállítja a pH és ORP értéket, illetve a víznyomást. Ez a mikroszámítógép felelős az ionizáló leállításáért az áramingadozásnál, a magas vízhőmérsékletnél és valamilyen mérgező szennyeződés érzékelésénél. Ez a rendszer figyelmeztet a szűrőcserére, vagy ha szervizelésre van szükség. Ez utóbbit a kijelző jobb alsó részén megjelenő piros jelzőlámpa mutatja.

Összességében elmondható, hogy az Aquarion ionizáló víztisztító a piacon fellelhető legjobb modell, a leginkább felhasználóbarát és a nyugati ízlésnek legjobban tetsző készülék. A gyártó szerint ez a készülék egyszerűen a legjobb, a legjobbak között!

Az Aquarion beszerelése egyszerű, minden háztartásban alkalmazható. Könnyen követhető magyar nyelvű Kezelői útmutatót és az itt látható szemléletes filmet kapja a víztisztító és ionizáló mellé. Indítsa el a videót, és nézze meg, hogy milyen egyszerű beüzemelni ezt a fantasztikus készüléket.

A film a csapra szerelhető változatot mutatja be, de az Aquarion készülék már alkalmas arra is, hogy közvetlenül a vízvezetékrendszerre csatlakoztassa. Ehhez mindössze egy T-elosztót kell beszereznie, minden más alkatrészt és átalakítót a készülék dobozában megtalál.Az elegáns kivitelezésű és könnyen kezelhető Aquarion vízionizáló kiválóan tisztítja és ionizálja a vizet. Használata során biztonságos, mérgező anyagoktól mentes, oxigéndús, friss ionizált lúgos vizet ihat. A savas víz használatával pedig bőrét ápolhatja és kemikáliáktól mentes konyhája lehet.

A Jupiter Science azt mondja, hogy az Aquariont azoknak fejlesztették, akik a legjobbra vágynak, ezért minden funkcióból a legjobbat építették ebbe a készülékbe. Ez a modell minden funkciót egyben tud, amit bármelyik kisebb Jupiter modell használ. A Jupiter Science garantálja, hogy ettől jobbat nem fog találni a piacon, mert ez a készülék egyszerűen a legjobb a legjobbak között!


Ha szeretne egy Aquarion vízionizálót,
akkor van egy versenyképes ajánlatunk Önnek!
Kattintson ide, és ismerje meg a részleteket!Ha kérdése van a készülékkel kapcsolatban, hívja bátran ügyfélszolgálatunkat. Örömmel állunk a rendelkezésére.

Az Aquarion víz ionizáló nem gyógyászati segédeszköz. Nem arra gyártották, hogy bármiféle betegséget diagnosztizáljon, kezeljen vagy meggyógyítson. Az ionizált víz fogyasztása nem helyettesíti a szakorvosi ellátást, hanem kiegészíti azt.


Termék specifikációk
A gyártó engedélyszáma No.610 by Ministry of Health & Welfare
Jelleg Vízionizáló berendezés
Modell Aquarion
Bemeneti feszültség AC 240 V
Elektromos fogyasztás 0.38 A (80 W)
Súly 6,5 kg
Méret 245 x 130 x 330 mm
Bemeneti víznyomás 0,7 - 5 bar
Alkalmazható víz hőmérséklet 5-30°C
Készülék vízellátása Csapról, vagy közvetlenül a vízhálózatról
Készülék működési elve Egyetlen gombnyomásos -
Az ionizálás önműködően megkezdődik
Készülék működtetése Vízcsap nyitásával és gombnyomással,
vagy vízhálózatos bekötéssel csak gombnyomással

Vízionizáló eszköz

Elektrolizálási eljárás Folytonos elektrolízis (tisztító funkció közben is)
Elektrolizálási erősség Összesen 9 szint: 4 lúgos, 4 savas, tisztított víz
Ionizált víz kimeneti térfogatárama Max. 3 liter percenként (lúgos+savas víz)
Tisztító szerkezet Automatikus és kézi tisztítás
Elektróda anyaga Platina és Titán
Víztisztító eszköz Szűrőcsere Könnyen cserélhető betét
Szűrőtartam Használattól függően kb. 9-12 havonta (4.000 liter) kell cserélni.
Szűrőtartam jelző Színes FND kijelző
Szűrő felépítése 0,01 mikronos UltraBiostone szűrő, +ezüsttel impregnált szén, +turmalin, +korall kalcium
Hőmérséklet érzékelő Automatikus kikapcsolás

Aquarion vízionizátor a tiszta lúgos ionizált víz forrása!Aquarion vízionizáló a tiszta lúgos víz forrása!