Mangosztán, a napfény íze

Egy érdekes kis videóra bukkantam a minap, melynek címe: Hogyan együnk mangosztánt?

Furcsa volt látni, hogy Londonban a neves és drága éttermek, mint étel különlegességet, az étlapjukra tehetik ezt a finomságot. Míg a friss mangosztánt Magyarországon sajnos szinte lehetetlen megkóstolni. Az érett mangosztán gyümölcsök ugyanis csak igen rövid ideig eltarthatóak, így nem bírják ki jó minőségben a hosszú utat Thaiföldről.



A mangosztán különleges antioxidáns hatásáról híres. Ha szerencsénk van, kifoghatunk egy-egy nagyáruházban mangosztán konzervet, de ezekben csak a fehér húsos gerezdeket szokták konzerválni, ezzel viszont elveszítjük a gyümölcs finom ízét. Ez a lédús hús édes és aromás, magas a cukortartalma, ám csak kevés vitamin és ásványi anyag található benne.

A távol-keleten a mangosztán vastag héját "tradicionális orvosságként" használják. Termőhelyén ezt a bíborszínű vastag termés-héjat felszeletelik és megszárítják, hogy tovább elálljon. Gyakran kenőcsökbe keverik, vagy a héj forrázatát isszák meg.

Ha mi is élvezni szeretnénk a mangosztán jótékony hatásait, akkor a ZenThonic gyümölcslé a legkitűnőbb választás! Ez tartalmazza az egész gyümölcsöt, a magokat, az édes fehér gyümölcshúst és természetesen a bíborszínű héjat is. Ez utóbbi adja a jellegzetes színét a készítménynek.

Miért éppen dzsúz?

A mangosztán különleges antioxidáns hatásáról híres. Sokan teszik fel a kérdést, hogy miért nem kapható a mangosztán a többi trópusi gyümölcshöz hasonlóan. Ha a benne rejlő fitotápanyagok tényleg olyan jó hatással vannak a szervezetre, akkor biztos lenne rá érdeklődés.

A válasz igen egyszerű, a gyümölcs nagyon rosszul viseli a szállítást.

Ezért bár jótékony hatásai miatt Délkelet-Ázsiában már évszázadok óta használják a népi orvoslásban, nekünk európaiaknak mégis a dzsúzként feldolgozott mangosztán italokkal kell beérnünk. Ez azonban egyáltalán nem jár lemondással, hiszen a jóízű ZenThonic valóban tartalmazza a mangosztán különleges hatóanyagait.

A test harmóniája

A mangosztán különleges antioxidáns hatásáról híres. Mivel a magház és a héj nagy mennyiségben tartalmaz biológiai anyagokat, beleértve vitaminokat és antioxidánsokat, ezért a jobb minőségű mangosztán alapú gyümölcslevek mindig az egész gyümölcsöt hasznosítják. A héj azonban fanyar ízt kölcsönözne az italnak, amit további gyümölcsök hozzáadásával kompenzálnak.

Ezért a ZenThonicban a mangosztánt olyan gyümölcsökkel egészítették ki, melyek szintén hatékony antioxidánsok és immunrendszer-erősítők, ugyanakkor nagyon finomak.

A fekete áfonyában található antioxidánsok csökkentik a glükóz felszívódását a belekből, illetve lelassíthatják a korral járó idegrendszeri elváltozásokat. A málna bőségesen tartalmaz C-vitamint és ellágsavat.

A vörös áfonya antimikrobás hatással rendelkezik. Az alma olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek központi szerepet játszhatnak az öregedéssel összefüggő degeneratív folyamatok lelassításában, illetve a vércukorszint szabályozását segíti.

Mindezeken kívül a ZenThonic még cseresznyét, kantalup dinnyét, körtét, rózsaszín grépfrútot, narancsot, szilvát, epret, szedret, aszalt szilvát és mazsolát is tartalmaz. Ezekkel az összetevőkkel együtt pedig egy olyan egyedülálló koktélt kapunk, ami páratlanná teszi a ZenThonicot a mangosztán italok között.

20 indok, hogy miért fogyasszuk
a mangosztán alapú ZenThonicot:

1. A mangosztánban található xanthonok - ezek jó minőségű bioaktív antioxidánsok - javítják a sejtek közti kommunikációt még az agyban is, ahol a fitokemikáliák szállítása létfontosságú.
2. A mangosztán proteint (sejtépítőanyagot), zsírt, rostot, kalciumot, foszfort, vasat, B-vitamint (tiamint), aszkorbinsavat (C-vitamint) tartalmaz. Mindegyikük elősegíti a sejtek megfelelő működését, és lassítja az öregedést.
3. A xanthonok, melyek nagy teljesítményű „helyreállító" antioxidánsokként is ismertek, gyorsítják az immunválaszokat.
4. A mangosteen összetevői életenergiát adnak, fokozzák az erőt és az állóképességet.
5. Ez a gyümölcslé elősegíti az ízületek és izmok összehúzódását és regenerációját.
6. A flavonoidok és flavonok segítik szervezetünk immunrendszerét más antioxidánsok, köztük a C- és az E-vitamin normál állapotának visszaállításában.
7. A mangosztánt évszázadok óta használják az emésztés segítésére, mert a benne lévő rostok és gyümölcssavak segítik a megfelelő emésztést és bélműködést.
8. A mangosztán támogatja a nyirokrendszert a sejtek testnedveken keresztül történő salaktalanításában.
9. Régóta ismert, hogy erősíti a véredényeket, még a hajszálereket is, így azok hatékonyabban juttatják a sejtekhez a tápanyagokat.
10. A benne található antioxidánsok elősegítik a napfény D-vitaminná alakulását.
11. A mangosztán helyreállító xanthonjaival enyhíti a fejfájást - a migrént is beleértve.
12. Támogatja az immunrendszer ellenálló képességét és a szervezet gyulladásgátló mechanizmusait.
13. A mangosztán figyelemreméltó xanthon antioxidánsai alkalmazkodó képesek, azzá alakulnak, amire szervezetünknek szüksége van. Ezért a tulajdonságáért hívjuk ezeket bioaktív anyagoknak.
14. A flavonoidok fitokemikáliái (a növények narancs, vörös és bíbor pigmentjei) védik a növényeket. Némelyikük nagy teljesítményű antioxidánsokat és más értékes nyomelemeket tartalmaz, ami védi szervezetünk sejtanyagcseréjét.
15. Elősegíti a fogágy kötőszöveteinek erősítését.
16. A mangosztán segíti a szemlencse egészséges állapotának fenntartását, és a látás tisztaságának megőrzését.
17. Fokozza az energiát - jól hat kimerültség esetén.
18. Segít a normál testsúly fenntartásában, fokozza az étkezés során kialakuló teltségérzetet.
19. Segít az idő előtti öregedés megakadályozásában.
20. Jóízű! Desszertekhez, gabonapelyhekhez és más szokványos élelmiszerekhez is keverhető. Könnyű megszeretni, mert nem csak egészséges, de nagyon finom is!

90 napos kúra

A mangosztán különleges antioxidáns hatásáról híres. Hogy biztosan érzékelje Ön is a mangosztán áldásos hatásait, azt javasoljuk, hogy legalább 90 napon keresztül fogyassza a ZenThonicot. Gyakran egy hónap nem elegendő a hosszú idő alatt kialakult energiahiányos állapot megváltoztatására.

Mint mindenben, itt is nagyon fontos a következetesség. Amennyiben 90 napon keresztül, napi rendszerességgel fogyasztja a ZenThonicot, sokkal jelentősebb változást fog érezni, mint ha egy-két hétig vagy össze-vissza issza, amikor éppen az eszébe jut.

A ZenThonicban található számtalan xanthon és más jótékony hatású anyag zsírban oldódik. Ezért érdemes étkezés előtt fogyasztani, vagy legalább néhány szem olajos magvat megenni hozzá (természetesen sótlan formában), hogy tökéletesebben felszívódhasson.

Fogyasszon naponta két evőkanál ZenThonicot, és töltse fel magát életenergiájával! A mangosztánban biztosan nem fog csalódni. Ráadásul a ZenThonic annyira finom, hogy a kisgyermekek is örömmel fogyasztják.

Kattintson ide, és ismerkedjen meg közelebbről
a napfény ízével, a fantasztikus ZenThonic-kal!